VOLENDAM - Met Helmond Sport treft FC Volendam een tegenstander die vertoeft in een vergelijkbaar schuitje. Niet alleen werden de Helmonders, net als de Volendammers, uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker, ook is de seizoenstart niet grandioos te noemen. Beide teams snakken naar een overwinning. En laat FC Volendam de afgelopen jaren vaak de baas op De Braak (nu het Solarunie Stadion) te zijn. De aftrap is om 20.00 uur.


De ene uitschakeling is de andere niet. De kansloze 5-0 nederlaag die Helmond Sport afgelopen dinsdag opliep tegen Fortuna Sittard zal waarschijnlijk een stuk harder aankomen dan het nipte verlies van FC Volendam. De Volendammers gaven goed partij tegen Willem II en maakten aanspraak op meer dan het uiteindelijke 1-2 verlies. Hét hoogtepunt van de avond was de streep in de bovenhoek van Martijn Kaars, die daarmee zijn eerste goal voor FC Volendam liet aantekenen. Het was niet genoeg voor een bekerstunt. Donis Avdijaj en Fran Sol scoorden voor Willem II, waardoor het bekeravontuur voor de Volendammers in de eerste ronde eindigde. Desondanks moet het vertoonde spel van de thuisploeg vertrouwen geven voor de wedstrijd van vrijdag.

En dan is zoals eerder gezegd Helmond Sport de tegenstander. Net als FC Volendam wachten ook de Brabanders nog op hun eerste zege dit seizoen. De ploeg van trainer Robby Alfen startte de Keuken Kampioen Divisie met drie remises, tegen respectievelijk FC Dordrecht (0-0), FC Twente (2-2) en Jong PSV (1-1). Daarna volgden drie verliespartijen, waaronder die van afgelopen vrijdag tegen NEC. Via twee treffers van Furghill Zeldenrust (topscorer van Helmond Sport met drie goals) maakten de Helmonders een 0-2 achterstand goed, maar in de slotfase van de wedstrijd dompelde Anass Achahbar de Brabanders in rouw: 2-3. Met Daan Ibrahim (voormalig speler van RKAV Volendam en woonachtig in Volendam) bevat de Helmondse selectie een bekend gezicht.

De laatste seizoenen verliet FC Volendam sportcomplex De Braak vaak met een overwinning op zak. Van de laatste vijf ontmoetingen wonnen de Volendammers er vier. Vorig seizoen boekte de ploeg van trainer Misha Salden een puike 1-4 overwinning. Enzo Stroo, Joey Veerman, Kevin Visser (ex-Helmond Sport) en Rodney Antwi tekenden toen voor de treffers.

Laatste vijf ontmoetingen
19-01-18 | Helmond Sport - FC Volendam: 1-4 (Enzo Stroo, Joey Veerman, Kevin Visser, Rodney Antwi)
14-10-16 | Helmond Sport - FC Volendam: 2-018-09-15 | Helmond Sport - FC Volendam: 0-2 (Dylan Mertens, Gyliano van Velzen)
20-12-14 | Helmond Sport - FC Volendam: 3-4 (Henk Veerman, Ludcinio Marengo, Kevin van Kippersluis)
04-04-14 | Helmond Sport - FC Volendam: 0-1 (Ludcinio Marengo)

De 27-jarige Christian Mulder is dinsdagavond de arbiter van dienst. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Kleinjan en Adriaans. Kick-off is dinsdagavond om 20.00 uur.

Twitter
De wedstrijd is weer via ons Twitter-account @fcvolendam te volgen. Hashtag van de wedstrijd is #helvol.