DEN BOSCH - Enkele weken na de overname van Kakhi Jordania en de bijbehorende financiële injectie waren bij de start van de Keuken Kampioen Divisie alle ogen gericht op FC Den Bosch. Zouden de Brabanders mee kunnen doen in de strijd om promotie? Het antwoord is ja. FC Volendam bleek in augustus met een 1-2 nederlaag het eerste slachtoffer van de Bossche dadendrang, die nog niet gek lang geleden resulteerde in de koppositie in de eerste divisie. Toch kan FC Volendam vruchtbare resultaten voorleggen op Brabants grondgebied. Het interessante affiche in stadion De Vliert begint om 20.00 uur.

De overwinning van Den Bosch in Volendam bleek alles behalve een incident. Ook topploegen als FC Twente, NEC en Roda JC waren niet opgewassen tegen de Bossche formatie van trainer Wil Boessen en werden getrakteerd op een nederlaag. Begin januari viel er na jaren van povere resultaten weer eens écht iets te vieren in Den Bosch. Toen werd na een 2-6 overwinning op FC Dordrecht de tweede periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie binnengesleept. Inmiddels staan de Brabanders, die zich in de afgelopen transferperiode hebben versterkt met onder andere Vincent Vermeij (De Graafschap), Brahim Darri (NEC) Jurich Carolina (NAC Breda), na twee nederlagen op rij weer met beide benen op de grond. Er werd verloren van FC Eindhoven en RKC Waalwijk met respectievelijk 2-0 en 2-1, waardoor het de koppositie verspeelde aan FC Twente.

Content
FC Volendam was afgelopen vrijdag het meest content met de puntendeling tegen Sparta Rotterdam. De Volendammers sleepten er op wilskracht een 2-2 gelijkspel uit, nadat zij lang tegen een 0-2 achterstaand aankeken. Rodney Antwi en Kevin Visser verzorgden de treffers. Afgelopen dinsdag werd een 0-1 oefenzege (goal Nick Runderkamp) geboekt op FC Utrecht, waarbij Erik Schouten, Roy Tol en Mitchel Michaelis na (lang) blessureleed weer hun eerste minuten maakten in de hoofdmacht. Laatstgenoemde zit morgen sinds zijn hoofdblessure die hij opliep in de wedstrijd tegen FC Twente weer bij de wedstrijdselectie.

Uitschieters
Van de laatste acht uitwedstrijden tegen FC Den Bosch verloor FC Volendam er slechts één. Ook zaten er tussen die uitslagen ook enkele fraaie uitschieters tussen. Wat te denken van de 0-5 overwinning in 2015, toen Henk Veerman (3x) en Kevin Brands (2x) de productie verzorgden. Ook in 2016 waren de Volendammers goed op schot. Toen kwamen de goals van Rihairo Meulens (2x), Gyliano van Velzen (2x), Jack Tuijp. Afgelopen seizoen verloren Het Andere Oranje met 3-1. Samen met het verlies in de openingswedstrijd van het lopende seizoen hebben de Oranjehemden dus wat recht te zetten.

Laatste vijf ontmoetingen
17-11-17 | Den Bosch – FC Volendam: 3-1 (Enzo Stroo)
22-08-16 | Den Bosch – FC Volendam: 2-5 (Rihairo Meulens 2x, Gyliano van Velzen 2x, Jack Tuijp)
18-01-16 | Den Bosch – FC Volendam: 0-0
23-01-15 | Den Bosch – FC Volendam: 0-5 (Henk Veerman 3x, Kevin Brands 2x)
07-09-13 | Den Bosch – FC Volendam: 2-4 (Ludcinio Marengo, Tom Overtoom, Robert Mühren, Soufiane Laghmouchi)

De wedstrijd staat onder leiding van de 35-jarige Edwin van de Graaf. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Jansen een Fikkert. Kick-off is vrijdagavond om 20.00 uur.