LEEUWARDEN - Met een mooie groep Volendam fans in het uitvak in een met 7.021 toeschouwers gevuld Cambuur stadion begon FC Volendam vlak voor de aftrap met een tegenvaller. Spits Cas Peters was niet fit genoeg om te starten. Trainer Hans de Koning posteerde Teije ten Den in de spits.

Na vijf minuten beging Boy Deul een overtreding net buiten de eigen zestien. Mitchel Michaelis redde prima. In de zestiende minuut zette diezelfde Boy Deul Nick Doodeman alleen voor de Cambuur goalie. Onze rechtsspits bleef koelbloedig en tikte FC Volendam op een 1-0 voorsprong. In het verloop van de eerste helft lieten de Volendammers de bal aan de Friezen. Tot veel kansen leidde het niet voor de thuisploeg. FC Volendam was daarentegen in de counter keer op keer gevaarlijk, echter in de eindfase ontbrak het vernuft en geluk.

Twee minuten voor rust kwam de bal uit het niks tegen de hand van Mohamed Betti aan in de eigen zestien: penalty. Kevin van Kippersluis pakte het cadeautje gretig uit: 1-1. Vlak daarna floot Stan Teuben voor rust.

Na twaalf minuten in de tweede helft kroop FC Volendam door het ook van de naald toen de bal bij de tweede paal tegen diezelfde paal werd geschoten door de Cambuur aanval. Een minuut later redde Michaelis op een inzet van Justin Mathieu. Nick Doodeman was in de 67e minuut gevaarlijk, maar Xavier Mous was attent en hield de stand op 1-1.

Tien minuten voor tijd speelde FC Volendam zich knap door het Cambuur centrum heen, maar de sterk spelende captain Kevin Visser vond net niet genoeg ruimte op de trekker over te halen. Zo bleef het spannend in Ljouwert. Gescoord werd er echter niet meer. Met het gelijke spel verlengde FC Volendam de ongeslagen reeks weer met een week.

SC Cambuur - FC Volendam 1-1 (1-1)
16. Doodeman 0-1
44. van Kippersluis 1-1