DOETINCHEM - FC Volendam heeft een terechte oefenzege weten te boeken op bezoek bij De Graafschap. De ploeg van trainer Wim Jonk stond in Doetinchem bij rust met 1-0 achter, maar wist uiteindelijk met 1-2 te winnen.

In een tropisch warm stadion waar iets meer dan 600 toeschouwers getuige waren van de wedstrijd had FC Volendam vanaf het begin het beste van het spel, maar was het de ploeg van Mike Snoei die tien minuten voor rust op voorsprong kwam. Scheidsrechter Teuben zag een strafschop in een valpartij van Van Mieghem na een duel met Brian Plat en legde de bal op de stip vanwaar Ralf Seuntjens keeper Bakker wist te passeren. Bijna was het al voor rust gelijk maar Ibrahim El Kadiri, die net deze week zijn contract verlengde raakte de lat.

In de tweede helft kreeg FC Volendam echter toch wat hen toekwam en al na drie minuten werd een schot van Jari Vlak door Seuntjens getoucheerd waardoor keeper Van den Dam kansloos was. Vlak stond vijf minuten later ook aan de basis van de 1-2 toen hij Martijn Kaars in stelling bracht die zich uiterst koelbloedig toonde. Nadat beide ploegen een aantal wissels doorvoerden ontstonden er aan beide kanten nog mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer.