WESTWOUD - Dat er twee van de drie oefenwedstrijden die FC Volendam op het complex van Woudia gaat spelen achter gesloten deuren plaats vinden is op voorspraak van de Volendamse club. Dit meldt een anonieme bron vanuit de voetbalvereniging aan supporterssite PéSide.


Komende zaterdag 18 juli zal FC Volendam spelen tegen de Woudia All Sars, en een week later op zondag 26 juli komt eredivisionist Vitesse naar Westwoud. Bij beide wedstrijden is publiek niet welkom zo werd afgelopen week besloten. Een wedstrijd van FC Volendam tegen FC Groningen die op 21 augustus bij Woudia gespeeld gaat worden is wel toegankelijk voor publiek.

Supporterssite PéSide nam contact op met Woudia om de reden na te vragen, zo valt te lezen op Facebookpagina:

"Namens PéSide hebben we zojuist contact gehad met een woordvoerder van Woudia. De persoon in kwestie die anoniem wenst te blijven liet weten dat Woudia er alles aan gedaan heeft om met 250 man publiek te spelen.

FC Volendam wilde zonder publiek spelen komende zaterdag, dan houd het op een gegeven moment, gewoon op", aldus de anonieme woordvoerder van de club uit Westwoud tegenover PéSide."

Vanuit FC Volendam houdt men vast aan het feit dat de regelmenten m.b.t. tot het toelaten van publiek , onder strikte voorwaarden, pas per 1 augustus ingaan. Voor de club is dat de reden geweest om de eerste twee wedstrijden bij Woudia achter gesloten deuren te spelen.