LANGEZWAAG - In het Friese Langezwaag heeft FC Volendam de tweede zege van de oefencampagne geboekt. De ploeg van trainer/coach Wim Jonk liet bij vlagen prima voetbal zien en zette de Friese opponent met 1-4 aan de kant.

SC Heerenveen speelde weliswaar niet in de sterkste opstelling aangezien de Friezen deze dag een dubbele oefenwedstrijd op het programma hebben staan. Naast de wedstrijd tegen FC Volendam wordt er vandaag ook nog tegen KV Mechelen geoefend. Toch stond er een talentvol team op het veld in Langezwaag, maar het waren de Volendammers die al na twee minuten een voorsprong pakten toen Marco Tol een corner tegen de touwen kopte. Ondanks dat men nog een aantal kansen kreeg bleek dit ook de ruststand.

Met een zestal wissels nam FC Volendam na de rust het heft echt in handen. Joey Veerman bracht met een strak schot de stand op 0-2 waarna Jizz Hornkamp namens de Friezen wat terug deed. Kort hierop wist Martijn Kaars op aangeven van Nick Runderkamp de marge weer op twee te brengen en dezelfde Kaars bepaalde uiteindelijk de eindstand op 1-4.

Komende zaterdag 20 juli staat de volgende oefenwedstrijd van FC Volendam op het programma als men tijdens de Open Dag in eigen stadion Heracles Almelo ontmoet. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.