VOLENDAM - Aankomend seizoen mag HV Kras/Volendam de linkshandige rechterhoek Filip Pettersson verwelkomen. Pettersson komt een jaar trainen en spelen op uitleenbasis van zijn huidige club Ystad IF (de huidige finalist in de EHF-Cup 2021) uit Zweden. Een prachtige kans voor Pettersson om te groeien, maar ook voor HV KRAS/Volendam om zich opnieuw te bewijzen als opleidingsclub voor de Europese sub-top.


‘Voor ons als club is dit de eerste keer dat wij een speler op deze wijze onder onze hoede mogen nemen. Een mooie eer voor ons om het vertrouwen te krijgen van een buitenlandse topclub. Een mooie situatie voor de toekomst van de club.’ Aldus hoofdtrainer Mark Ortega.

‘Ik ben erg blij dat ik deze kans krijg om mij verder te ontwikkelen binnen HV KRAS/Volendam. Het krijgen van meer speeltijd in een volledig seizoen zal mij helpen te ontwikkelen. Dit voelt als een goede stap voor mijn handbalcarrière’, aldus Pettersson. ‘Bij Ystad IF ben ik een betere handballer geworden. Door deze uitleen hoop ik nog meer te kunnen groeien, niet alleen als handbalspeler maar ook als persoon. Ik wil YIF bedanken voor alle hulp en ik hoop ze natuurlijk snel weer te zien.’

De transitie naar een klein vissersdorp in Nederland ziet Pettersson als een leuke uitdaging. ‘Ystad is net als Volendam een kleine vissersplaats in het meest zuidelijke punt van Zweden. De culturele overeenkomsten met de Zweden zijn groot, maar op handbalgebied is de Zweedse competitie in de breedte verder. Desalniettemin staat de BENE-League bij kenners bekend als een goede opleidingscompetitie. In de visie van HV KRAS/Volendam is de positie als opleidingsclub belangrijk. In het verleden hebben veel spelers via de opleiding van Volendam de stap kunnen nemen naar het buitenland. Aangezien Pettersson speelt bij een Zweedse topploeg zijn de verwachtingen over hem hoog. We verwachten dan ook dat hij gelijk in de BENE-League impact kan maken.

Pettersson is morgen te zien tijdens de wedstrijd in de EHF-finale tegen AEK Athens HC uit Griekenland met zijn team Ystads IF.

Pettersson speelt op de rechterhoek en zal samen met Robin Nagtegaal deze positie gaan bewaken.