UTRECHT - Voor het eerst in de (korte) historie speelden Jong FC Utrecht en FC Volendam tegen elkaar op het trainingscomplex van FC Utrecht. Met de zomerse temperatuur erbij waren het taferelen die bij een willekeurig jeugdtoernooi pasten. Tel daarbij de jonge spelers op die in de basis startten, slechts vier spelers zijn geboren in 1996, en de cirkel is rond. Bij FC Volendam zaten Kevin van Gasteren en Max Veerman voor het eerst bij de selectie.

Derry John Murkin maakte zijn debuut in de basis van FC Volendam, vanwege een blessure van Rodney Antwi. Bij zijn allereerste actie aan de linkerflank legde hij de bal panklaar neer voor Anthony Berenstein die afrondde: 0-1. Er waren op dat moment slechts 35 seconden gespeeld. Na negen minuten herhaalde Murkin dit kunstje, echter Jong FC Utrecht keeper Tijmen Nijhuis weerhield Paul Kok om de 0-2 te scoren. Van zenuwen waren er bij Murkin duidelijk geen sprake.

Na 12 minuten raakte Marco Tol de bal kwijt op een plek waar je dat beter niet kunt doen. Jonas Arweiler strafte dit genadeloos af: 1-1. Na twintig minuten pakte Jong FC Utrecht de leiding, na een fraaie individuele actie van de Belg Mehdi Lehaire. FC Volendam liet zich niet uit het veld slaan. Keeper Nijhuis moest handelend optreden bij een kopbal van Derry John Murkin en een knal van Joey Veerman. Met een 2-1 stand gingen beide teams aan de thee.

Tien minuten na rust greep de Volendammer verdediging niet in toen Mehdi Lehaire vrij kon doorlopen. De rebound na diens knal op de lat was een koud kunstje voor Mitchell van Rooijen: 3-1. Het lukte FC Volendam daarna niet meer om een vuist te maken tegen de jonge Utrechters. Het team lijkt naar het einde van de competitie te snakken.

Het team van Hans de Koning wacht daarvoor nog twee wedstrijden. Allereerst komende vrijdag bij streekgenoot Telstar. Op 3 mei is Roda JC in ons eigen KRAS Stadion de laatste tegenstander van het seizoen.