VOLENDAM - Een uitduel tegen Jong Ajax staat voor de meeste clubs in de Keuken Kampioen Divisie doorgaans te boek als een van de lastigere uitwedstrijden van het seizoen. Toch is er één man die daar niet wakker van ligt. Hans de Koning pakte tot nog toe, zij het twee keer, telkens de volle buit wanneer hij met zijn team een bezoek bracht aan de toekomst. Met de 0-5 overwinning in 2014 als hoogtepunt. De oefenmeester hoopt komende maandag die foutloze score intact te houden als hij met FC Volendam op de Toekomst speelt tegen de beloften van Ajax. Er wordt afgetrapt om 20.00 uur.

De goede start van FC Volendam in het kalenderjaar 2019 werd vorige week ruw verstoord. De thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven begon nog alleraardigst, met het doelpunt van Nick Doodeman binnen de eerste minuut. De kansen die de Volendammers daarna creëerden werden niet afgerond. De rollen waren in de tweede helft omgedraaid, toen FC Eindhoven sterk uit de kleedkamer kwam en binnen zeven minuten drie treffers maakte. Die klap kwam FC Volendam niet meer te boven. Ook Jong Ajax liep kende een beroerde speelronde. Tegen RKC Waalwijk keken de Amsterdammers met rust al tegen een 4-0 achterstand aan. Zij verloren uiteindelijk met 4-1. Ten opzichte van de wedstrijd van vorige week zit Marco Tol weer bij de selectie.

Het is voor opponenten van beloftenploegen altijd even afwachten welke spelers het tegenover zich krijgt. Zeker is dat Navajo Bakboord geschorst is. Desondanks kan het team van trainer Michael Reiziger beschikken over een onverminderd talentvol team, met spelers als Václav Cerny, Perr Schuurs en Dani de Wit. Ook Volendammer Boy Kemper maakt nog altijd deel uit van de Amsterdamse selectie. Jong Ajax is terug te vinden op de achtste plaats met 32 punten. FC Volendam heeft 27 punten verzameld en staat veertiende. Bij een overwinning passeert het in elk geval Almere City FC op de ranglijst.

Hans de Koning was de laatste Volendam-coach die wist te winnen op het veld van de Toekomst. In 2014 won Het Andere Oranje met liefst 0-5. Doelpunten kwamen van Robert Mühren (2x), Guyon Philips (2x) en Henk Veerman. Ook in het seizoen daarvoor nam De Koning de punten meer naar Volendam. Toen won het door goals van Mühren (2x) en Damiën Menzo met 2-3. Daarnaast kunnen de Volendammers vertrouwen putten uit de confrontatie eerder dit seizoen aan de Dijk, toen zij met 3-1 wonnen. De meest recente editie in Amsterdam werd met een 7-0 nederlaag geen succes

Laatste vijf ontmoetingen
22-12-17 | Jong Ajax – FC Volendam: 7-0
13-03-17 | Jong Ajax – FC Volendam: 1-1 (Kevin van Kippersluis)
21-12-15 | Jong Ajax – FC Volendam: 2-0
22-08-14 | Jong Ajax – FC Volendam: 0-5 (Robert Mühren 2x, Guyon Philips 2x, Henk Veerman)
30-09-13 | Jong Ajax – FC Volendam: 2-3 (Robert Muhren 2x, Damiën Menzo)

De wedstrijd staat onder leiding van de 27-jarige Jasper Vergroote. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Hillaert en Becquet. Kick-off is maandagavond om 20.00 uur.