VOLENDAM - Wie had dat vooraf durven zeggen, dat Jong FC Volendam met zoveel A-junioren tegenstander HSC '21 volledig kansloos naar huis zou sturen. Het was genieten in het Kras Stadion van de jonge talenten die totaal niet onder de indruk waren van de "grote mannen" uit Haaksbergen. Met de 5-0 nederlaag mochten ze zelfs nog niet eens ontevreden zijn.

Door de omstandigheden moest er vandaag met vier vaste A-junioren gestart worden. Tel daarbij dat zowel Brian Plat als Mike Eerdhuijzen, inmiddels vaste waarden bij Jong, ook nog in de A-junioren uit mogen komen. De reservebank werd, uiteraard, ook volledig bezet door maar liefst vijf junioren. Tegenstander HSC '21 was hiervan uiteraard ook op de hoogte, dus verwacht mocht worden dat die uit de startblokken zouden vliegen. Nu begonnen ze ook wel sterk, maar de jonkies van interim coach Stanley van Kesteren waren alles behalve onder de indruk. De eerste kans was dan ook gewoon voor de oranjehemden. Een lage voorzet van Derry John Murkin kon maar net niet ingetikt worden door debutant Dani van der Moot. Even later lag de bal alsnog in het net. Een werkelijk heerlijke goal van Murkin. Met buitenkantje rechts schoot hij de bal in de verre kruising. Van der Moot leek nog binnen tien minuten de score te verdubbelen, maar mikte uit de draai net naast. Uit een veel moeilijkere positie raakte hij halverwege de eerste helft ook nog eens de paal. Deden de bezoekers dan niets? Nou, nee eigenlijk niet. Een klein slippertje van doelman Barry Lauwers leverde het enige gevaarlijke moment op. Al werd de bal vrij simpel uitverdedigd. In de slotseconde voor de rust was Dani van der Moot opnieuw dichtbij zijn eerste FC Volendam doelpunt. Hij mikte de vrijetrap echter centimeters te hoog.

Na de rust, met de wind redelijk in de rug, startte HSC '21 fel. Maar daar was dan ook alles mee gezegd. Na ongeveer tien miniten spelen stuurde Marco Speijk op rechts Vasco Lo-Hing-Ning de diepte in. Nadat hij enkele minuten daar voor de bal kwijt raakte bij een zelfde actie bleef hij nu cool en schoot de bal langs de kansloze doelman: 2-0. Ondanks dat het bij Jong nooit echt over is totdat de wel bekende dikke dame heeft gezongen, leek debutant Dani van der Moot in de 66ste minuut de wedstrijd op slot te gooien. Een schitterende actie op links van Dean James waarna hij vanaf de achterlijn een niet te missen kans gaf aan Van der Moot: 3-0. Nog even leken de gasten een poging tot aanzetten te doen, maar het was het fris en fruitige Jong FC Volendam dat nog zin had in meer en dat ook deed. Murkin was het die met zijn tweede de 4-0 op het bord schoot. En in de slotfase knikte Jip Molenaar een voorzet tegen de touwen. Hiermee werd de eindstand 5-0 in het voordeel van het veredelde A-junioren team. Geweldig om te zien dat deze jongens met zoveel spelplezier en klasse de ervaren tegenstander de wil op kon leggen. Volgende week staat er bijna een interland op het programma als Jong FC Volendam in Zeeland op bezoek gaat bij GOES. De wedstrijd in Volendam werd met 5-1 gewonnen, maar resultaten uit het verleden, ach u weet het.

Jong FC Volendam - HSC '21 5-0 (1-0)
5. Murkin 1-0
56. Lo-Ning-Hing 2-0
66. Van der Moot 3-0
84. Murkin 4-0
89. Molenaar 5-0

Opstelling Jong FC Volendam: Barry Lauwers, Jay Kruiver, Brian Plat, Mike Eerdhuijzen, Dean James (84. Micky van de Ven), Marco Speijk, Vasco Lo-Ning-Hing (78. Shurny Marengo), Max Veerman, Dani van der Moot (84. Jip Molenaar), Taye Lee, Derry John Murkin

Opstelling HSC '21: Jeffrey Brammer, Freek Grondman, Caglar Uguz, Cenk Uguz, Stef Ottink (78. Bas Postma), Bas ter Hogt, Mark Engberink, Diego van der Weide (78. Brian Hanna), Wessel Witbreuk, Burak Babuloglu, Maikel Boelema