VOLENDAM - De dames van Garage Kil/Volendam moeten de eerste wedstrijd van 2019 meteen aan de bak. Koploper Fit & Fun/Voorwaarts komt op bezoek in sporthal Opperdam. 22 december was de laatst gespeelde wedstrijd voor de Volendammers, die in eigen huis overtuigend met 32-14 werd gewonnen van Bentelo.

Voorwaarts is koploper met acht punten voorsprong op de Volendammers. Het wordt een belangrijke wedstrijd voor de dames. Niet alleen omdat het een directe concurrent is, maar ook omdat Volendam in eigen huis nog steeds ongeslagen is. De uitwedstrijd tegen de dames uit Twello werd zonder hars gespeeld en ook mede daardoor verloren met 33-24.

Garage Kil/Volendam zal dan ook veel voelen voor een revanche op de koploper. Voorwaarts is in eigen huis ijzersterk, maar bij uitwedstrijden tonen zij zich minder stabiel. Tot twee keer toe zijn de dames uit Twello door het oog van de naald gekropen en wisten ze met één verschil te winnen van respectievelijk Bentelo (24-25) en DSS (29-30). Deze statistieken spreken enigszins in het voordeel van de Volendammers. Desondanks zullen zij alles moeten geven om de ongeslagen thuisstatus te behouden.

De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 5 januari om 19 uur in sporthal Opperdam.