COTHEN - Met één overwinning en een nederlaag in de nacompetitie was het voor Garage Kil/Volendam zondag belangrijk om de uitwedstrijd tegen Fortissimo te winnen. Dat de Volendammers in uitwedstrijden niet altijd in hun eigen spel komen bleek ook in Cothen weer.

Na een kwartier spelen stonden de oranjehemden met een puntje voor. Dit werd al snel uitgebreid naar 6-11 door vier treffers van Alyssa Alings, die de strafworpen mocht nemen. Het leek een aangename wedstrijd te worden voor de Volendammers, die er qua doelsaldo minder goed op stonden dan Fortissimo.

De ruststand van 10-13 was in het voordeel van de bezoekers. Ook na de onderbreking was het Garage Kil/Volendam dat gemakkelijker scoorde dan de thuisploeg. Het verschil werd vergroot naar vier punten, maar hierna werd het spel van beide kanten wat rommeliger. Er werden veel kansen gemist, maar tegelijkertijd blonken de Volendamse keepsters uit. Met een aantal goede reddingen en vier gestopte strafworpen waren zij belangrijk voor het team.

De ploeg van trainer Ruud van den Broeck stond de hele wedstrijd op voorsprong, maar slaagde er niet in om definitief afstand te nemen van Fortissimo. De laatste minuten waren dan ook erg spannend. Voor Garage Kil/Volendam kwam het eindsignaal op precies het juiste moment. De ploeg stond een punt voor en won daarmee de wedstrijd.

Erg spannend
Door de overwinning staan nu drie ploegen in de promotiepoule op vier punten. Lijstaanvoerder ZAP verloor in eigen huis met 22-35 van PCA/Kwiek, waardoor het de komende weken erg spannend blijft om wie er voor een plek in de Eredivisie mag spelen.

De eerstvolgende wedstrijd van Garage Kil/Volendam is aanstaande zaterdag. De Volendamse dames gaan dan op bezoek bij Kwiek in Raalte. Twee dagen later volgt alweer de volgende wedstrijd. Op Tweede Paasdag speelt de ploeg in sporthal Opperdam om 12 uur tegen ZAP.