VOLENDAM - Garage Kil/Volendam verloor afgelopen zaterdag in eigen huis van Geonius V&L. Door het verlies van de concurrent uit Zuid-Limburg eindigen de Volendammers op de achtste plaats. Deze plaats veroordeeld Garage Kil/Volendam tot het spelen om lijfsbehoud in de Eredivisie.

De wedstrijd in een goed gevulde sporthal Opperdam begon alles behalve soepel voor Garage Kil/Volendam. Door een stroeve start werd er al meteen tegen een achterstand aangekeken. Zowel in de aanval als in de dekking, wist het team van Mark Neeft niet in het ritme te komen. Na dertig minuten was de achterstand op Geonius/V&L al elf doelpunten: 7-18.

In de tweede helft veranderde er niet heel veel aan het spel van Garage Kil/Volendam. Er was nu wel sprake van een goede fase van 10 minuten, maar dit was niet genoeg om de achterstand op de gasten uit Geleen nog in te halen. Hierdoor eindigde de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie in een 19-32 verlies.

De Volendamse dekking is een van de dingen waaraan gewerkt moet worden voordat de nacompetitie begint. Ook de goede fases die voorkomen moeten uitgebouwd worden tot een constante factor in de komende wedstrijden. In de degradatiepoule komt Garage Kil/Volendam de tegenstander van afgelopen weekend, Geonius/V&L, weer opnieuw tegen. Fit & Fun/Voorwaarts en Boer’n Trots Kaas/DSVD maken de poule compleet.