VOLENDAM - Garage Kil/Volendam heeft afgelopen weekend geproefd aan het niveau in de top van het land. De Volendammers speelden in sporthal Opperdam het tweede competitieduel in de Eredivisie tegen landskampioen OTTO Work Force/VOC en verloor met 26-41.


In de beginfase konden de Volendamse dames nog wat bijblijven, maar van 4-6 werd het 10-15 en de rust brak aan bij 14-21. De gemaakte technische fouten werden door VOC vakkundig afgestraft. Na rust wist VOC verder uit te lopen, waardoor de eindstand bepaald werd op 26-41.

Het verschil tussen de top van de Eerste divisie en de Eredivisie is groot. Dat dit ook zaterdag bleek benadrukte trainer Ruud van den Broeck. “Dit seizoen hebben we de trainingsintensiteit opgeschroefd, maar dit gaat zich pas over een paar maanden uitbetalen. De technische fouten die we maakten worden dan minder, waardoor we meer aan het handballen toe komen. Het positieve is wel dat we tegen de landskampioen liefst 26 keer tot scoren zijn gekomen. Vooral Roos van Leeuwen was goed op schot. Nu gaan we ons opmaken voor de eerste echte test tegen Borhave.”

Garage Kil/Volendam speelt zondag om 14:00 in sporthal Opperdam tegen Borhave.