KWINTSHEUL - Garage Kil/Volendam moest dinsdagavond op pad naar Kwintsheul voor een duel met HV Quintus. De ploeg van trainer Ruud van den Broeck won hier met 22-23 van de meervoudig kampioen.


De ploegen gingen in de openingsfase gelijk op, maar het was de thuisploeg dat met rust nipt aan de leiding ging: 13-12. Na de thee bleef het spelbeeld onveranderd. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en Garage Kil/Volendam nam bij 19-20, door een treffer van Sabrina van der Mast, zelfs de leiding. Anja Tol en Floor Smit zorgden er met hun rake worpen zelfs voor dat de bezoekers bij 19-22 een gat van drie punten sloegen.

In de slotminuten werd het nog flink spannend door de aansluitingstreffer van Quintus en moest keepster Nicole Rep redding brengen om de thuisploeg van de gelijkmaker te weerhouden. Garage Kil/Volendam trok de wedstrijd over de streep en nam de punten mee naar huis.

Komend weekend is Garage Kil/Volendam vrij. Op zaterdag 26 oktober reizen de dames af naar Twello voor een wedstrijd tegen Fit & Fun/Voorwaarts. Deze wedstrijd begint om 20:00 uur.

HV Quintus – Garage Kil/Volendam 22-23 (13-12)