VOLENDAM - Garage Kil/Volendam speelde afgelopen zaterdag thuis tegen Westfriesland/SEW. De formatie van trainer Ruud van den Broeck verloor de spannende derby met 25-28.

In de eerste helft gingen de ploegen gelijk op. Toch hadden de Volendammers moeite met de felle dekking en het snelle spel van SEW. De teams die gelijkwaardig waren aan elkaar gingen rusten met 15-15. Ook na de rust lieten de teams elkaar niet los. Op het einde wist SEW toch nog een klein gaatje van drie doelpunten te kunnen maken. Hoewel Volendam-speelster Anja Tol goed op schot was slaagde de ploeg er niet in dit gat te dichten. Het duel ging dan ook met 25-28 verloren.

“Deze wedstrijd was een echte derby”, reageerde Van den Broeck. “SEW trok aan het langste eind. Zij waren op de juiste momenten beter en feller dan Volendam. Ondanks het verlies was de hele wedstrijd spannend en hebben wij gemerkt dat het niet uitmaakt op welk plekje je staat op de ranglijst.”

Garage Kil/Volendam speelde na een paar weken weer thuis in sporthal Opperdam met veel publiek. “Leuk om te zien dat steeds meer mensen bij ons team komen kijken. Nu moeten we weer hard trainen om volgende week een goede wedstrijd in Limburg tegen V&L neer te zetten.”

Komende zaterdag speelt Garage Kil/Volendam tegen Geonius/V&L in Geleen. De wedstrijd begint om 19:30 uur.