HEERHUGOWAARD - De handbalsters van Garage Kil/Volendam hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de derde ronde van de beker door hoofdklasser Tornado uit Heerhugowaard uit te schakelen. De ploeg van coach Ruud van den Broeck had het allerminst makkelijk tegen de twee niveaus lager acterende thuisploeg.

Het verschil tussen de nummer vier van de 1e Divisie en de nummer vier van de Hoofdklasse viel soms nauwelijks waar te nemen en de thuisploeg had na twaalf minuten zelfs brutaal een voorsprong genomen. Volendam stelde vervolgens orde op zaken door met een 12-15 voorsprong te gaan rusten.

Met name door de schotkracht van Denise Mol die in deze wedstrijd liefst dertien keer raak schoot liep Volendam in de tweede helft uit, maar tegen het eind van de wedstrijd veerde de hoofdklasser nog even op met een 24-28 eindstand tot gevolg.

Komende zaterdag speelt Garage Kil/Volendam in de 1e Divisie het uitduel bij Hercules in Den Haag.

NHV-BEKER 2e RONDE

HV Tornado DS1 - Garage Kil/Volendam DS1 24-28 (12-15)

Scores Tornado: Anja Borst (7), Lianne Schwering, Sindy Schouten, Judith de Vries (ieder 4), Kelly Aalberse, Leonie van der Gragt (ieder 2), Daniëlle Postma (1)

Scores Volendam: Denise Mol (13), Anja Tol, Priscilla Bergman (ieder 5), Marilyn Tol (3), Bibi Bakker, Sabrina van der Mast (ieder 1)

Foto's: DP Sportfotografie