VOLENDAM - Garage Kil/Volendam Dames 1 speelde afgelopen zaterdag zijn laatste wedstrijd van dit jaargang. In het eigen sporthal Opperdam nam de ploeg van trainer Ruud van den Broeck het op tegen Bentelo. De Volendammers waren eerder dit seizoen nog met 18-29 te sterk voor de tegenstander uit het gelijknamige dorp.

Het eerste doelpunt was voor de dames van Bentelo. Dit was tevens de enige keer dat zij op voorsprong kwamen, want al snel deed Garage Kil/Volendam wat terug. Door doelpunten van hoekspeelsters Anja Tol en Eline Wit liep de thuisploeg uit naar een 5-2 voorsprong. In de eerste vijftien minuten werd er vooral gescoord met breakouts. Mede door de goed keepende Ellen Overman gingen de ploegen met 15-6 de rust in.

Na de onderbreking ging de thuisploeg door met score. Via onder meer Sabrina van der Mast en aanvoerster Priscilla Bergman werd de score 21-6. Na elf minuten in de tweede helft kon Bentelo pas wat terug doen en tot 21-7 komen. De eindstand werd bepaald op 32-14.

Bergman werd na afloop benoemd tot ‘Lotje Wine and Dine - Women of the Match’. De cirkelspeelster ging voorop in de strijd en motiveerde haar teamgenoten tot de laatste minuut.

Op 5 januari 2019 vervolgen de dames de competitie weer. Om 19 uur spelen zij in sporthal Opperdam tegen koploper Fit & Fun/Voorwaarts. Hier kunnen zij alle support bij gebruiken!