VOLENDAM - Er staat komende zaterdag een pittige wedstrijd op het programma voor Garage Kil/Volendam. De ploeg van trainer Ruud van den Broeck neemt het in eigen huis op tegen Z.A.P., dat momenteel de zesde plaats bezet.

Z.A.P. is de laatste weken bezig met een opmars in de Eerste Divisie. De afgelopen speelronde was het met 32-15 te sterk voor B&B Healthcare/Hercules. Eerder wonnen de Breezanders met 26-28 van Fortissimo, dat op een vijfde plaats staat en een directe concurrent van Garage Kil/Volendam is. Ook DSS (31-24), Green Park Aalsmeer (22-28) en PCA/Kwiek (31-26) werden aan de zegekar gebonden. Echter werd er tussendoor ook nog met 23-22 verloren van Westsite, waardoor de ploeg nog altijd wacht op aansluiting met de plekken drie tot en met vijf.

In de nek hijgen
De Volendammers herstelden zich vorige week van de tegenslag die zij opliepen in de NHV Beker. De ploeg verloor van JuRo Unirek/VZV 2 (34-32 na verlenging), maar won daarna met 20-21 in een slijtageslag van E&O. Garage Kil/Volendam zal aanstaande zaterdag ook van goeden huize moeten komen om de sterke reeks van Z.A.P. te doorbreken. Helemaal nu concurrenten Fortissimo en Kwiek, die beiden in de nek van de Volendammers hijgen, het opnemen tegen sterke tegenstanders. Fortissimo treft de nieuwe koploper HV Quintus 2, terwijl Kwiek het opneemt tegen Westsite in wat een lastige uitwedstrijd is gebleken.

De ploegen verschijnen om 19 uur aan het startsignaal van de wedstrijd in sporthal Opperdam.