VOLENDAM - Garage Kil/Volendam staat aanstaande zaterdag voor een mooi affiche in de Eredivisie. In sporthal Opperdam neemt de ploeg van trainer Ruud van den Broeck het op 19:00 uur op tegen regerend landskampioen OTTO Work Force/VOC.

Garage Kil/Volendam heeft afgelopen weekend in het debuutduel in de Eredivisie indruk gemaakt. De Volendammers begonnen sterk aan de wedstrijd tegen JuRo Unirek/VZV, de nummer twee van vorig seizoen, en kwamen met 6-0 op voorsprong. Na rust waren het de rood-witten uit ’t Veld die beter uit de kleedkamer kwamen, het heft in handen namen en uiteindelijk met 20-26 wonnen.

Winst op Venlo
VOC won zijn eerste speelronde van Cabooter Group/Handbal Venlo. De Amsterdammers begonnen moeizaam aan het duel met een 4-1 achterstand. De schade werd echter al snel hersteld en omgebouwd in een 15-21 voorsprong. De wedstrijd werd uiteindelijk met 24-28 gewonnen.

Onbevangen genieten
“De wedstrijd tegen de regerend landskampioen is een mooie gelegenheid om nog een week te wennen aan de weerstand van de eredivisie,” blikt Van den Broeck vooruit. “Wij moeten lekker onbevangen genieten maar wel bewust zijn van de fouten die wij vorige week hebben gemaakt tegen VZV en deze tegen VOC verbeteren. De ervaring die wij in de eerste twee wedstrijden opdoen kunnen wij dan uiteindelijk gebruiken als wij de strijd aan gaan tegen onze concurrenten.”

Kaartjes
Kaarten zijn vooraf te bestellen bij Betty Zwarthoed via het e-mailadres bettyzwarthoed@hotmail.com of 06-30264646. Vermeld hierin je naam, telefoonnummer, of je lid bent van KRAS/Volendam, het aantal kaarten en om welke wedstrijd het gaat. De toegangskaarten zijn ook verkrijgbaar bij de ingang van sporthal Opperdam.

Livestream
De wedstrijd begint komende zaterdag om 19:00 uur in sporthal Opperdam. Niet bij de wedstrijd aanwezig? De verrichtingen van Garage Kil/Volendam zijn ook te volgen via een livestream.

Programma Eredivisie
Zaterdag:
JuRo Unirek/VZV – Fit & Fun/Voorwaarts
HV Quintus – Boer’n Trots Kaas/DSVD
Geonius/V&L – Westfriesland/SEW
Garage Kil/Volendam – OTTO Work Force/VOC
Borhave - Caboouter Group/Handbal Venlo