VENLO - Garage Kil/Volendam heeft in de eerste wedstrijd van het jaar geen punten gepakt. In Noord-Limburg verloren de Volendammers met 32-26 van Cabooter Group/HandbaL Venlo.

In de eerste helft ging Garage Kil/Volendam te enthousiast van start. Er kwam geen rust in het spel, waardoor er ook niet veel gescoord werd. Het rustsignaal klonk bij een stand van 17-11. In de loop van de wedstrijd kwam Garage Kil/Volendam beter in hun eigen spel. Door goed samenspel met de cirkel in de aanval en een goede dekking, wist Volendam op gelijke hoogte te komen: 18-18. Na de onderbreking was het spel een stuk beter, maar bij het wegpoetsen van de achterstand verbruikten de oranjehemden veel energie. Dit gaf de thuisploeg de gelegenheid om opnieuw een gat te slaan, met een 32-26 eindstand als gevolg.

Denise Mol was topscorer deze wedstrijd. Zij wist zes keer het net te vinden. Sabrina van der Mast werkte hard en was medeverantwoordelijk voor de goede start na de rust. Als team heeft Garage Kil/Volendam zich goed terug geknokt. Ruud van den Broeck is trots op wat zijn team de tweede helft heeft laten zien. “Hier moeten we verder op borduren voor de slotrace bij de bovenste zes.”

Volgend weekend speelt Garage Kil/Volendam de eerste thuiswedstrijd in 2020. Zaterdag 11 januari om 19:00 uur is HV Quintus de tegenstander in sporthal Opperdam.