TWELLO - Garage Kil/Volendam heeft zaterdag de tweede overwinning op rij geboekt. De ploeg van trainer Ruud van den Broeck won in Twello met 30-36 van medepromovendus Fit & Fun/Voorwaarts.


De Volendammers begonnen goed aan het duel en zette de thuisploeg al snel op een ruime achterstand. Mede door een aantal goede reddingen van keepster Nicole Rep liepen de oranjehemden uit naar een 9-19 ruststand.

Na de onderbreking toonde Voorwaarts zich veerkrachtig en kwam de ploeg terug tot twee punten verschil. Garage Kil/Volendam kende een moeilijke start van de tweede helft, maar bleef op basis van vechtlust en beleving overeind. Routiniers Alyssa Alings en Sabrina van der Mast namen het team bij de hand en gidsten hun ploeg naar een 30-36 overwinning.

Van den Broeck: ‘Mooi om te zien’
“We zijn steeds meer een team aan het worden”, reageerde Van den Broeck. “Het was mooi om te zien hoe het team samen heeft gevochten om tot een goed resultaat te komen. We zijn nu geklommen naar de vierde plaats en dat is toch best een bijzonder plekje. Nu is het zaak dat we weer hard gaan trainen om komende week net zo te kunnen spelen tegen SEW.”

Komende zaterdag wacht in sporthal Opperdam een duel met Westfriesland/SEW. De wedstrijd begint dan om 19:00 uur.