VOLENDAM - Garage Kil/Volendam heeft zaterdag twee belangrijke punten gepakt in de strijd om lijfsbehoud. In eigen huis werd met 30-23 gewonnen van Boer’n Trots Kaas/DSVD.

De wedstrijd begon met wat zenuwen aan Volendamse kant. Hierdoor verliep het spel niet heel erg soepel. Dit zorgde ervoor dat DSVD de volledige eerste helft voorsprong had. De achterstand is niet groter geweest dan drie doelpunten, waardoor in de tweede helft alles nog mogelijk was. Met een stand van 12-15 zocht Garage Kil/Volendam de kleedkamer op om het strijdplan voor de tweede helft uit te stippelen.

Na de rust schoot Garage Kil/Volendam scherp uit de startblokken. Na 15-15, werd na 40 minuten in de wedstrijd dan eindelijk de eerste voorsprong gepakt (18-17). Deze voorsprong werd uitgebouwd door goede samenwerking in de dekking waar uiteindelijk een aantal mooie doelpunten uit kwamen. De strijdlustige overwinning was zeker toen bij 30-23 het laatste fluitsignaal klonk. Met 10 doelpunten had Roos van Leeuwen een groot aandeel in deze overwinning.

Garage Kil/Volendam wist dat het in deze belangrijke wedstrijd mogelijk was om de punten te pakken. Door deze punten hebben de Volendammers een gaatje geslagen met de degradatiegrens en bezetten zij na twee wedstrijden de tweede plaats in de degradatiepoule. Garage Kil/Volendam heeft zo een goede uitgangspositie voor de laatste vier wedstrijden. Zij hopen het spel van afgelopen zaterdag dan ook mee te nemen naar de volgende wedstrijden.

Deze week staan er voor Garage Kil/Volendam twee belangrijke wedstrijden op het programma. Het team van Mark Neeft reist dinsdag 10 maart af naar Wognum, voor de kwartfinale van de beker tegen Westfriesland SEW. Om 19:30 uur start deze Noord-Hollandse derby in Westfrieslandhal/De Bloesem. Aanstaande zaterdag speelt Garage Kil/Volendam weer thuis in de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie. In sporthal Opperdam wordt gespeeld tegen Geonius/V&L, de huidige nummer één in de degradatiepoule. De strijd tussen de huidige nummers één en twee in de poule om lijfsbehoud begint zaterdag 14 maart om 19:30 uur.

Garage Kil/Volendam – Boer’n Trots Kaas/DSVD 30-23 (12-15)