BEEK - De tegenstander van afgelopen zaterdagavond van Garage Kil/Volendam was de andere promovendus van het afgelopen seizoen, Anytime Fitness/BFC. Al verschillende tegenstanders hebben het hier erg moeilijk gehad dus de dames waren gewaarschuwd. Na het nipte verlies van verleden week waren de dames gebrand om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen maar makkelijk zou het niet worden. Ruud van den Broeck kon wel weer een beroep doen op Alyssa Alings, een vaste waarde in het team, die na een blessure weer wat minuten mocht maken.

De eerste helft had Volendam het betere van het spel, vanaf 6-6 lukt het de dames om een verschil van zes doelpunten te maken en wordt de stand 6-12. Hierna mist Volendam een strafworp, wordt er in ondertal toch weer twee keer gescoord maar lukt het BFC ook om toch weer iets dichterbij te komen, waardoor er gerust gaat worden met een stand van 13-16.

In de tweede helft zijn beide teams aan elkaar gewaagd en lukt het beide niet om afstand te nemen. Na vijftien minuten spelen is de stand weer gelijk, 20-20 en neemt Van den Broeck een time out om zijn speelsters weer op scherp te zetten. Dit lukt maar even want na twee keer scoren is het weer BFC die toch weer dichterbij komt en de stand weer gelijk trekt. Het blijft tot het einde toe spannend want beide teams geven niet op en willen koste wat kost winnen. Uiteindelijk is het dan toch Volendam die twintig seconden voor het einde de winnende treffer maakt en ervoor zorgt dat de punten mee naar huis gaan. De eindstand na zestig minuten handbal werd bepaald op 25-26.

Na afloop was Van den Broeck tevreden met de overwinning. “Een mooie opsteker naar de aanloop van de topper van aankomende zaterdag tegen Quintus. Het was een moeilijke wedstrijd, BFC heeft een zeer snelle ploeg maar het is ons toch gelukt om als winnaar van het veld te lopen. Het blijkt wel weer dat de 1ste divisie een leuke competitie is waarin de meeste ploegen van elkaar kunnen winnen of verliezen, dat is dit weekend wel weer gebleken."