DEVENTER - FC Volendam heeft de zondag vanwege de vorst afgelaste wedstrijd bij Go Ahead Eagles alsnog tot een goed einde weten te brengen. Met een gehavend elftal zegevierde de ploeg van trainer Wim Jonk met 1-3 in De Adelaarshorst.

De spelers droegen bij de opkomst speciale shirts om keeper Mitchel Michaelis en zijn vriendin Jenn een hart onder de riem te steken. Hun zoontje Jax is begin deze week overleden. Michaelis speelde in het verleden voor FC Volendam en komt dit seizoen uit voor Go Ahead Eagles.

Behalve dat Jonk op de slotdag van de transfermarkt Nick Doodeman nog kwijt raakte miste hij door ziekte en blessures nog een half elftal aan spelers. Desondanks kwam FC Volendam prima voor de dag in Deventer. Na goed storend werk van Samuel Mulattieri zette aanvoerder Boy Deul vlak voor rust de verdiende 0-1 op het scorebord met zijn zevende doelpunt van het seizoen.

Na de rust was het Wout Droste die de stand weer in evenwicht bracht, maar het slotkwartier was voor de Volendammers. Na een snelle counter bracht Mulattieri de stand op 1-2. Met Jip Molenaar inmiddels als debutant in de ploeg van Jonk probeerde de thuisploeg in de slotminuut nog wel wat te forceren toen keeper Jay Gorter mee naar voren ging. De gasten profiteerden optimaal via opnieuw Mulattieri die bal in het lege doel kon plaatsen: 1-3.