VOLENDAM - Een gehavend RKAV Volendam heeft vrijdagavond met 3-4 verloren van Be '79 uit Berkel-Enschot. De ploeg van coach Hjalmar Hoekema staat daardoor voorlopig achtste in de voorjaarspoule van de Eredivisie zaalvoetbal.

Hoekema kon wegens tal van redenen slechts over zes veldspelers beschikken en dat brak de poeg uiteindelijk op, waar de tegnstander doorlopend een heel blok kon doorwisselen. Na een 0-1 ruststand door een treffer van Adams, begonnnen de Volendammers sterk aan de tweede helft. Nick Schilder, die eerder de paal had geraakt, zorgde voor de verdiende gelijkmaker.

Dat de gasten frisser en wellicht ook wat slimmer waren bleek tegen het eind van de wedstrijd toen Ter Linden en Elias binnen twee minuten de stand naar 1-3 tilden. Via Tim Taylor deed Volendam nog iets terug en besloot Hoekema met een meevoetballende keeper te spelen, maar via Kharichef werd de marge weer twee. De tweede treffer van Schilder kwam te laat om de bakens nog te verzetten.

RKAV Volendam krijgt komende vrijdag de kans om zich te revancheren als men op bezoek gaat bij Be '79.