VOLENDAM - Een gewonnen punt, zo voelt het gelijkspel van HV KRAS/Volendam tegen Achilles Bocholt, afgelopen zaterdag. De Volendammers maakten het de eenzame koploper van de BENE-League knap lastig. Het vermakelijke duel eindigde in 25-25.

De puntendeling heeft tot gevolg dat deelname aan de Final Four van de BENE-League nu definitief uit zicht is voor KRAS/Volendam. Het gelijkspel geeft hoop voor de belangrijke maanden die komen gaan. Bocholt startte goed en ging via 1-4 met 5-10 aan de leiding na ruim een kwartier. Volendam kwam daarna sterk terug. Eerst bracht het de achterstand terug tot 9-10 en even voor rust greep het zelfs de leiding: 13-12.

Daarna ging de score gelijk op. In de slotfase sloegen de Volendammers met 23-21 een klein gaatje. Bij 25-25 trof Marnix Roos de paal. In de seconden die resteerden lukte het de Belgen niet de winnende te maken.

Komende zaterdag is de laatste speelronde van de BENE-League. Dan gaan de Volendammers op bezoek bij Hurry-Up. Daarna maken OCI-Lions, Green Park Aalsmeer en Herpertz Bevo zich samen met KRAS/Volendam op voor de nacompetitie van de Eredivisie om de landstitel.

HV KRAS/Volendam – Achilles Bocholt: 25-25 (13-12).

Topscorers HV KRAS/Volendam: Gerrie Eijlers, Dennis Schellekens; Igor Mrsulja 6/1, Dani Baijens 5, Robin Jansen 4, Marnix Roos 3, Sander Visser 3, Zarko Curic 1, Léon van Schie 1, Leon Geus 1, Florent Bourget 1, Geert Hinskens, Marc Kok, Jaap Beemsterboer.