VOLENDAM - HV KRAS/Volendam heeft zaterdag in de EHF Challenge Cup een gelijkspel uit het vuur gesleept tegen Dynamo-Victor. De wedstrijd ging over en weer, maar de Volendammers waren met een late gelijkmaker de morele winnaar: 32-32.

De ploeg van Peter Portengen wist dat het met de kwartfinalist van vorig jaar een geduchte tegenstander had. Toch was het de thuisploeg dat in de eerste helft het initiatief nam. Zo sloeg KRAS/Volendam in het eerste half uur meermaals een gaatje door doelpunten van onder meer Jordy Baijens, Florent Bourget en Marnix Roos. De bezoekers uit Stavropol waren echter veerkrachtig en trokken de score steeds weer gelijk. De ruststand van 15-15 was dan ook een goede afspiegeling van de verhoudingen.

In het tweede bedrijf waren het opnieuw de Volendammers die, mede door de uitblinkende Baijens, telkens op voorsprong kwamen. Het tij keerde echter toen Dynamo-Victor bij 25-26 de leiding nam. KRAS/Volendam bleef goed bij, maar slaagde er niet meer in om zelf op voorsprong te komen. In de slotfase leken de Russen de partij naar zich toe te trekken toen zij bij 31-31 een strafworp verzilverden. De Volendammers gaven zich echter niet gewonnen en gingen over tot een alles-of-niets offensief. Dit pakte goed uit, want Sander Visser liet het net met nog negen seconden op de klok opnieuw bollen.

HV KRAS/Volendam – Dynamo Victor: 32-32.

Scores HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens, Michiel van Gils, Mike Zwarthoed; Jordy Baijens 10, Léon van Schie 6, Florent Bourget 4, Marnix Roos 4, Sander Visser 2, Jaap Beemsterboer 2, Robin Jansen 1, Igor Mrsulja 1, Zarko Curic 1, Geert Hinskens 1, Marc Kok, Tim Claessens, Leon Geus.