VOLENDAM - Na de sensationele 2-1 thuiszege tegen titelkandidaat NAC Breda reist FC Volendam aankomende zondag naar de overzijde van het Markermeer. Daar wacht, op de zondag van de Volendammer kermis, in de vijfde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie een confrontatie met Almere City FC. De aftrap is zondag om 16.45 uur.


Terwijl de Volendammers nog licht euforisch zijn na de overwinning van afgelopen vrijdag op NAC Breda, hielden de Almeerders een bittere nasmaak over aan het duel tegen Jong Ajax. Tot aan de 87e minuut leidde Almere City FC met 1-0, maar zo’n tien minuten later stond de 3-2 eindstand in het voordeel van de Amsterdammers op het bord. De van FC Utrecht gehuurde aanvaller Nick Venema scoorde meteen bij zijn debuut voor de Flevolanders, maar werd tevens met een rode kaart weggestuurd.

Almere City FC vindt zichzelf na vier speelrondes terug op de dertiende plaats met vijf punten. De Almeerders speelden dit seizoen pas één keer voor eigen publiek. Tegen Jong PSV werd er met 3-2 gewonnen. Bij de Flevolanders staat dit seizoen een oude bekende aan het roer. Oud-Volendamtrainer, en -speler Robert Molenaar is namelijk trainer van Almere City FC. Molenaar speelde tussen 1992 en 1996 voor Het Nieuwe Oranje en was van 2015 tot en met 2017 ook actief als trainer.

FC Volendam-trainer Wim Jonk kan zeer tevreden zijn met zeven punten uit de eerste vier duels. Zeker gezien de wedstrijden tegen sterke ploegen als Roda JC, De Graafschap en NAC Breda. Vorige week sloeg FC Volendam een mooie slag op de transfermarkt. De Palingboeren contracteerden de Belg Francesco Antonucci (op huurbasis overgenomen van AS Monaco), terwijl Ibrahim El Kadiri en Samir Ben Sallam overkwamen FC Utrecht. Op de laatste dag van de transfermarkt maakte ook Jelle Duin (AZ) op huurbasis de overstap naar de Dijk. De basiself van Jonk begint steeds beter op elkaar ingespeeld te raken. Tegelijk kunnen de aanwinsten wellicht komende zondag al hun eerste minuten in het shirt van FC Volendam maken. Zoals eerder gecommuniceerd is Francesco Antonucci nog niet beschikbaar, vanwege interlandverplichtingen met Belgie onder 21.

Voetbal tijdens kermis
Zoals gezegd wordt het duel afgewerkt tijdens de Volendammer kermis. Van de laatste vijf wedstrijden tijdens de kermis werd er slechts één verloren. Dat was afgelopen seizoen, toen Go Ahead Eagles de sterkste bleek: 3-0. De laatste overwinning was tijdens de kermis van 2013, toen FC Den Bosch met 2-4 werd verslagen. Ludcinio Marengo, Tom Overtoom, Robert Mühren en Soufiane Laghmouchi bezorgden de Volendamse fans een extra feestelijk weekend.

Laatste vijf kermisedities
07-09-18 | Go Ahead Eagles - FC Volendam: 3 - 0

08-09-17 | Go Ahead Eagles - FC Volendam: 1 - 1
Teije ten Den

07-09-13 | FC Den Bosch - FC Volendam: 2 - 4
Ludcinio Marengo, Tom Overtoom, Robert Mühren, Soufiane Laghmouchi

03-09-10 | RKC Waalwijk - FC Volendam: 2 - 2
Henny Schilder, Melvin Platje

04-09-09 | Telstar - FC Volendam: 1 - 1
Melvin Platje

Almere City FC en FC Volendam speelden reeds dertien keer eerder tegen elkaar de Markermeerderby in Flevoland. De Volendammers wonnen drie keer en viermaal eindigde de ontmoeting in een gelijkspel. Het doelsaldo tussen beide teams is precies gelijk; 19-19. Van de laatste vijf duels eindigden er drie in een gelijkspel. In augustus 2012 won FC Volendam met 3-1. Jack Tuijp, Robert Mühren en Michiel Kramer wisten toen het net te vinden voor de oranje brigade. Samen met de 0-2 overwinning van afgelopen seizoen (goals van Kevin Visser en Nick Doodeman) was dat de grootste zege op de Almeerders. FC Volendam gaat zondag op jacht naar de volgende driepunter!

Laatste vijf edities

13-01-19 | Almere City - FC Volendam: 0 - 2
Kevin Visser, Nick Doodeman

28-04-18 | Almere City - FC Volendam: 2 - 0

13-01-17 | Almere City - FC Volendam: 2 - 2
Kevin Visser, Bert Steltenpool

19-02-16| Almere City - FC Volendam: 2 - 2
Jack Tuijp, Bert Steltenpool

24-04-15 | Almere City – FC Volendam: 1 - 1
Kevin van Kippersluis