VOLENDAM - Het tekenen van een contract bij een betaald voetbal organisatie is voor ieder jongetje of meisje die gek is van voetbal een droom. Voor keeper Guus Olgers, die momenteel bij FC Castricum in JO11-1 speelt, werd die droom onlangs werkelijkheid.

Halverwege januari werd Guus door FC Volendam gevraagd om, in totaal met zestig kinderen, deel te nemen aan drie stagemomenten. Na deze drie momenten in februari zouden er vijfendertig spelers, waaronder vijf keepers, doorstromen naar de tweede fase van de stage. Guus Olgers was één van die spelers.

In de tweede fase zouden er wederom drie momenten plaatsvinden. Op basis hiervan zou de uiteindelijke selectie plaatsvinden voor de JO12 groep van FC Volendam voor het seizoen ‘20/’21. Echter door de maatregelen ter preventie van de verspreiding van het coronavirus kon er in maart maar één stagemoment plaatsvinden. De andere twee momenten werden noodgedwongen afgelast. Hierna werd het stil en moest er afgewacht worden. Uiteindelijke kwam op donderdag 16 april het verlossende telefoontje namens FC Volendam, en werd Guus uitgenodigd om volgend seizoen onderdeel uit te maken van de JO12 selectie van FC Volendam.

Normaal gesproken vindt het ondertekenen van een contract plaats bij de club, maar in de huidige situatie werd het contract door Guus Olgers en zijn ouders thuis aan de eettafel ondertekend. Iets minder spectaculair, maar de vreugde en trots was er niet minder om.

Gezien de versoepelde maatregelen ter preventie van de verspreiding van het coronavirus verwacht Guus dit seizoen nog een redelijk aantal keer met zijn huidige team te kunnen trainen, en zodoende het huidige seizoen nog een klein beetje in stijl af te kunnen sluiten. Uiteraard voetbalt Guus graag met zijn vrienden bij FC Castricum JO11-1 in de Hoofdklasse, maar zijn doelstelling is om op een zo hoog mogelijk niveau te spelen. Met het vooruitzicht om wekelijks vier keer te trainen en tegen clubs als AZ en Ajax te mogen spelen staat Guus dan ook te trappelen van ongeduld om aan de slag te gaan bij de club uit het vissersdorp, en te ervaren wat dit avontuur hem gaat brengen.