VOLENDAM - Wisselende resultaten dit weekend voor de handbalteams van Volendam. De dames gingen in eigenhuis onderuit tegen Quintus, terwijl de heren welwisten te winnen van dezelfde tegenstander. Jong Volendam won eveneens en is zelfs koploper in de alternatieve competitie.

Afgelopen zaterdag speelde Garage Kil/Volendam haar volgende wedstrijd in de alternatieve eredivisiecompetitie. Deze keer waren de dames van Quintus op bezoek. Een aantal weken geleden werd een oefenwedstrijd tegen Quintus met 2 punten verschil verloren – genoeg drive om nu voor de winst te gaan.

Beide teams strijden voor elk punt maar Volendam heeft weinig grip op de cirkelspeelster en de snelle tegenaanvallen van Quintus. Na 10 minuten spelen staat de stand op 4-9 in het voordeel van Quintus. Volendam heeft moeite gaten te vinden tussen de verdediging van de tegenstander en na wat rommelig spel en technische fouten van Volendam loopt Quintus nog meer uit naar 5-12 na 15 minuten spelen. Ondanks de vele combinaties en afstandsschoten van Volendam worden er moeilijk doelpunten uit gesleept. De Volendamse dekking herpakt zich waardoor de aanval ook beter gaat en na 20 minuten is de stand 8-14. Volendam zet aan en komt terug waarmee de rust wordt ingegaan met een stand van 13-17.

In de tweede helft moeten onze dames echt laten zien wat ze kunnen. Volendam heeft nog steeds moeite gaten te vinden tussen de dekking van Quintus. Quintus weet daarentegen wel telkens de snelle breakout te lopen en te scoren waarmee de stand na 40 minuten spelen staat op 16-23. Volendam blijft moeite hebben met de sterke dekking van Quintus maar blijft gaan en proberen om punt voor punt dichterbij te komen. Quintus loop uit en na 50 minuten spelen is de stand 21-30. Het wordt steeds lastiger voor Volendam om hier nog een punt uit te slepen maar de dames blijven vechten. Quintus blijft gaan en ondanks nog een aantal mooie Volendamse doelpunten weten onze meiden geen punten te pakken. De wedstrijd eindig met een stand van 24-35.

HV Kras/Volendam 1
Zaterdag 25 april stond de wedstrijd tegen Quintus op het programma voor de heren van KRAS/Volendam

De Volendammers begonnen erg sterk aan de wedstrijd en liepen gelijk uit. Onder andere door goals van Jordy Baijens en Marnix Roos werd er leuk en snel handbal gebracht.

Na een sterke fase zakte het wat in bij Volendam, waar Quintus gebruik van maakte en het gat verkleinde naar 1 goal. Na rust liep Volendam steeds verder uit en was dit niet meer te belopen voor Quintus.

Een mooie en ruime 31-22 overwinning wat perspectief bied voor de komende twee wedstrijden tegen respectievelijk Aalsmeer en Lions.

AutoCrew De Groot/Jong Volendam
Na de nederlaag van vorige week tegen WHC-Hercules, was afgelopen weekend de koploper van de alternatieve competitie de tegenstander van de opleidingsploeg van Martijn Cappel en Serge ter Horst. Met twee winstpartijen uit twee gespeelde wedstrijden, voerde Havas de competitie aan, toen ze op bezoek kwamen bij de Volendammers in de Opperdam. In de basis startten: Martijn de Groot, Jordan Beukman, Lars van den Broek, Wessel Blokzijl, Jelmer de Vries, Daniel Kant en Michiel van Gils tussen de palen.

In de eerste 10 minuten van de wedstrijd gingen de teams gelijk op. Dit leidde tot een tussenstand van 4 – 4. De Volendammers zorgden voor een erg hoog tempo in de eerste helft. Havas had moeite om mee te gaan in dit tempo en bij 9 – 6 wist de thuisploeg een gat te slaan met de bezoekers. Deze voorsprong werd in de eerste helft uitgebreid naar zes punten en met een stand van 17 – 11 gingen beide teams rusten.

In de tweede helft was het tempo in de wedstrijd iets lager. Havas leek het geloof in een goede uitkomst kwijt te zijn en AutoCrew de Groot/Jong Volendam verloor iets aan scherpte in de aanval. De Volendammers bleven echter de sterkere ploeg. Bij 23 – 13 was de voorsprong het grootst voor de thuisploeg. Daarna was het een kwestie van uitspelen. Bij een stand van 32 – 23 klonk het fluitsignaal voor het einde van de wedstrijd.

Na een duidelijk krachtsverschil hield AutoCrew de Groot/Jong Volendam de punten in eigen huis en komt hiermee op 4 punten uit 3 wedstrijden. Hiermee komen vier van de zes ploegen op dit puntenaantal. Samen met Aalsmeer, Houten en Havas voert Volendam de competitie aan. Op basis van doelsaldo bezet Volendam echter de 1e plaats!

Bron: Handbal Volendam