HASSELT - Met drie punten uit drie duels was het voor de handballers van Kras/Volendam afgelopen zaterdag aanhaken of afhaken in de strijd om de bovenste plaatsen. Op bezoek bij HUBO Hasselt deed de ploeg van coach Geert Hinskens wat het moest doen: 32-36.

Waar in de eerste drie wedstrijden Eprahim Jerry de scherpschutter was, bleek die rol in Hasselt te zijn weggelegd voor Lucas Schneider. De Duitser die binnekort aan zijn pols geopereerd moet worden wist in België liefst twaalf maal het net te vinden. Het duel ging op en neer want waar Volendam al snel een 1-5 voorsprong nam blekende belgen veerkrachtig en keerden het duel naar 13-11. Uiteindelijk bleek de stand bij rust in evenwicht (16-16).

Ook na rust deden beide teams niet veel voor elkaar onder, maar in de laatste tien minuten viel de beslissing. Na 27-28 maakte de thuisploeg een aantal fouten en daar profiteerden de oranje-zwarten via Ephrahim Jerry, Robin Nagtegaal, Tim Roefs en nog een aantal treffers van Lucas Schneider met een 32-36 eindstand tot gevolg.

Komende zaterdag speelt Volendam thuis als het Limburgse Herpertz/BEVO op bezoek komt.