VOLENDAM/EINDHOVEN - De handballers van Volendam hebben zich goed hersteld van een midweekse nederlaag bij Visé. In de thuiswedstrijd tegen Houten schoot de ploeg van coach Geert Hinskens met scherp (55-31). Winst was er ook voor de dames van Volendam die met twee punten terugkeerden uit Eindhoven.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat Houten geen partij was voor de Volendammers die al snel een voorsprong opbouwden en bij rust al een comfortabele voorsprong hadden (28-17). Na de rust voerde de thuisploeg dit gestaag op. Met als topscorers Van der Velden (10 treffers) en Baijens (7) eindigde het uiteindelijk op 55-31.

Door de zege staat Volendam na negen wedstrijden op dertien punten en dat is slechts één puntje minder dan de beide koplopers Bocholt en Lions.

Dames
De dames van Volendam waren in de onderste regionen terecht gekomen, maar wisten met een knappe uitzege bij PSV weer op te klimmen naar een zevende plaats. De ploeg van coach Zsigmond Makay nam na een sterke eerste helft al een 11-18 voorsprong in Eindhoven. PSV kwam nog wel iets dichterbij na rust, maar uiteindelijk wist Volendam de zege over de streep over de streep te trekken (27-33) met Metz, Van der Mast en Vet (allen 5 treffers) als topscorers.