VOLENDAM - De handballers van HV Kras/ Volendam zijn na één ronde al uitgeschakeld in de EHF Cup. Zaterdagmiddag verloor de ploeg van trainer Hans van Dijk ook het tweede duel tegen het Kroatische RK Porec. Na de 29-23 in Kroatië ging de ploeg in eigen huis met 28-31 onderuit.

'Een teleurstelling al zie ik wel progressie in waar we mee bezig zijn', sprak Van Dijk na afloop. 'Die jongens verdienen eigenlijk een keer een overwinning.' De Volendammers staan dit prille seizoen nog met lege handen nadat de strijd om de Supercup tegen Aalsmeer en de eerste competitiewedstrijd in Bocholt ook nipt verloren gingen. "Wij sloegen niet toe op de momenten dat we op voorsprong konden komen, en dat deden zij telkens wel dus zij zijn daar net even slimmer in,'

Van Dijk doelde daarmee vooral op de momenten dat zijn ploeg in de eerste helft op 12-12 kwam en na de rust op 24-24 nadat het sinds het begin van de wedstrijd voortdurend tegen een achterstand had aangekeken. In de, vanwege de plaatselijke kermis, matig gevulde sporthal Opperdam was al snel duidelijk dat de thuisploeg de marge van zes doelpunten niet kon rechtzetten. Terwijl Volendam de kansen niet wist te benutten op het moment van een gelijke stand sloegen de Kroaten telkens twee- of driemaal op rij toe. Na een 14-17 ruststand eindigde het dan ook op 28-31.

HV Kras Volendam - RK Porec (Kro) 28-31 (14-17)

Topscorers Volendam: Ognjen Lekovic (6), Tim Claessens (5), Florent Bourget (4), Jort Neuteboom (3), Jeroen Roefs, Leon Geus, Erik Blaauw, Sander Visser, Robin Jansen (ieder 2)

Foto's: DP Sportfotografie