HASSELT - Na vijf officiële duels wacht de handbalploeg van HV Kras/Volendam nog altijd op de eerste zege. Woensdagavond ging de ploeg van trainer/coach Hans van Dijk voor de tweede keer binnen een week onderuit in België. Op bezoek bij Initia Hasselt werd met 34-29 verloren.

Na de nederlaag in Bocholt verloren de Volendams dus ook hun tweede duel in de BENE-League. Eerder ging men ook al onderuit in de finale van de Supercup tegen Aalsmeer en in het Europese tweeluik tegen het Kroatische RK Porec.

Een slordig spelend Volendam had het ook in Hasselt lastig en keek bij rust tegen een 12-7 achterstand aan. Alleen Robin Jansen onderscheidde zich nog door deze wedstrijd liefst elf goals voor zijn rekening te nemen. Daardoor kwam men in de tweede helft even terug tot op twee doelpunten, maar in de slotfase liep de thuisploeg toch weer uit met een 34-29 eindstand tot gevolg.

Het loodzware programma van HV Kras/Volendam krijgt komende zaterdag een vervolg als men op bezoek gaat bij landskampioen Green park/ Aalsmeer.