T VELD – In de regiofinale van het bekertoernooi is Garage Kil/Volendam er niet in geslaagd om de winst te pakken. De eerstedivisionist wist er op bezoek bij hoofdklasser JuRo Unirek/VZV een verlenging uit te slepen, maar ging hierin onderuit, 34-32.

In de allerlaatste seconde kreeg HV/Kras de uitgelezen mogelijkheid om er een verlenging uit te strepen. De strafworp die het kreeg werd benut waardoor het duel met tien minuten werd verlengd. Daarin nam Volendam een voorsprong, maar pakte JuRo Unirek/VZV 2 de zege. Iets wat bij de gasten voor de nodige teleurstelling zorgde.

Halverwege keek Volendam tegen een 15-13 achterstand aan. In het eerste bedrijf nam de ploeg een 3-4 voorsprong, maar moest verder vooral in de achtervolging. Iets wat ook na de pauze het geval was.

Toen Volendam 22 seconden voor tijd bij 28-27 de paal raakte ging de thuisploeg in de aanval, maar liet de kans onbenut. In de tegenaanval werd een overtreding van VZV bestraft met een strafworp voor Volendam, welke werd benut (28-28).De gasten namen in de verlenging dan wel als eerste de voorsprong, maar de ploeg uit ‘t Veld besliste het duel in hun voordeel, 34-32.