VOLENDAM - De eerste wedstrijd voor Hans de Koning als nieuwe trainer van FC Volendam is voor hem direct een speciale. Tegen RKC Waalwijk, de ploeg waar de oefenmeester vorig seizoen aan het roer stond, jagen de Volendammers op de eerste driepunter van het seizoen. De wedstrijd in het KRAS Stadion begint om 20.00 uur.


FC Volendam hoopt vrijdagavond een roerige week op een positie manier af te sluiten. Aan het 2-2 gelijkspel op bezoek bij Helmond Sport hielden de Volendammers een zure nasmaak over. Het gevoel dat er meer in zat dan dat ene puntje overheerste. Enzo Stroo en Martijn Kaars verzorgden in Brabant de doelpunten, maar dat was niet genoeg voor de eerste overwinning van het seizoen. Zaterdagochtend maakte de club bekend dat Misha Salden niet langer de functie van hoofdtrainer van FC Volendam bekleedt, waarna maandag het nieuws naar buiten werd gebracht dat die rol tot het einde van het seizoen wordt vervuld door Hans de Koning.

RKC wisselvallig in competitieverband
De Rotterdammer nam begin januari 2018 bij RKC Waalwijk het stokje over van Peter van den Berg. Het verblijf duurde slechts enkele maanden; aan het einde van het vorige seizoen besloot de Waalwijkse club alweer afscheid te nemen van De Koning. Inmiddels zwaait Fred Grim de scepter en zijn de Brabanders terug te vinden op de veertiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De start van de competitie was met overwinningen op Telstar (1-0) en FC Den Bosch (2-3) veelbelovend, maar daarna pakten de Waalwijkers nog maar één punt. Dat was twee weken geleden in eigen huis tegen Jong AZ: 2-2. Vorige week verraste RKC nog wel in de TOTO KNVB Beker door Eredivisionist NAC Breda uit te schakelen. Maar de 2-0 overwinning op de Brabantse club werd drie dagen later weer afgewisseld met een 2-1 verlies op bezoek bij Almere City FC. Mario Bilate is met drie doelpunten een van de gevaarlijkste troeven in het geel-blauwe team uit Waalwijk. Met verdediger Paul Quasten ontvangt FC Volendam komende vrijdag een oude bekende.

Beide teams zijn in onderlinge duels doorgaans erg aan elkaar gewaagd. De punten in de laatste vijf ontmoetingen werden netjes verdeeld. Beide teams wonnen tweemaal en een keer eindigde het in een remise. In de laatste editie was Hans de Koning de Volendammers te slim af. De oefenmeester won destijds met 0-1. Aan hem de taak om ook komende vrijdag als winnende trainer van het veld te stappen.

Laatste vijf ontmoetingen
13-04-2018 | FC Volendam - RKC Waalwijk: 0-1
18-11-2016 | FC Volendam - RKC Waalwijk: 1-1 (Paul Kok)
20-11-2015 | FC Volendam - RKC Waalwijk: 3-0 (Erik Schouten, Soufiane Laghmouchi, Hilal Ben Moussa)
13-02-2015 | FC Volendam - RKC Waalwijk: 2-0 (Brandley Kuwas, Kevin Brands)
11-03-2011 | FC Volendam - RKC Waalwijk: 3-4 (Melvin Platje 2x, Jack Tuijp)

De 24-jarige Alex Bos maakt vrijdagavond zijn competitiedebuut als scheidsrechter in het betaalde voetbal. De jonge leidsman promoveerde afgelopen zomer naar de groep scheidsrechters masterclass. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Van Vlokhoven en Krijt. Kick-off is vrijdagavond 20.00 uur.

Kaartverkoop
Heb je nog geen kaartje voor de rentree van Hans de Koning? Bestel hem dan via www.fcvolendamtickets.nl of koop jouw ticket aan de kassa.

Twitter
De wedstrijd is weer via ons Twitter-account @fcvolendam te volgen. Hashtag van de wedstrijd is #volrkc.