VOLENDAM - De BENE-League wordt eindelijk weer hervat. HV KRAS/Volendam neemt het na vijf weken pauze in een uitwedstrijd op tegen Wematrans/Quintus.

De ploeg uit Kwintsheul, dat zijn enige punten haalden uit een overwinning bij JD Techniek/Hurry-Up (29-30) en uit het gelijkspel tegen Sasja HC (24-24), is de hekkensluiter van de competitie. Ondanks de verdiende punten komt de ploeg in thuiswedstrijden regelmatig beter voor de dag dan buiten de eigen deur. Zo wist Quintus het Sporting NeLo (29-30) en koploper Achilles Bocholt (29-33) nog erg lastig te maken. Na het vertrek van trainer Alex Curescu neemt interim-trainer Rob Vis de honneurs waar.

Voor de mannen van KRAS/Volendam is zaak om het niveau van voor de vakantie vast te houden. Buiten het verlies in sporthal Opperdam tegen OCI-Lions werden er goede resultaten neergezet. Zo werd op 20 december de laatste (oefen)wedstrijd gespeeld tegen het Macedonische HC Ohrid 2013, wat een oude bekende was uit de EHF Challenge Cup. De Volendammers wonnen deze ontmoeting relatief eenvoudig met 38-25 en gingen met een goed gevoel de winterstop in. Inmiddels zijn de mannen van trainer Peter Portengen alweer twee weken bezig met trainen en zijn wedstrijdfit voor het treffen met Quintus. Ook doelman Gerrie Eijlers is weer begonnen met het maken van trainingsuren na zijn slepende rugblessure.

De vorige ontmoeting tussen KRAS/Volendam en Quintus was op 29 september. In sporthal Opperdam nam de thuisploeg al snel afstand van de ploeg uit Kwintsheuvel. Via 7-1 werd het met rust 23-12. De Volendammers zouden uiteindelijk flink aan het doelsaldo werken door met 43-29 te winnen. Igor Mrsulja was met zes treffers de topscorer, gevolgd door Robin Jansen, Jaap Beemsterboer en Florent Bourget (allen vijf).

De mannen spelen zaterdagavond om 20.15 uur in de Eekhout Hal in Kwintsheul.