VOLENDAM - Geert Hinskens stopt na dit seizoen met handballen. De rechteropbouwer van KRAS/Volendam is tot de conclusie gekomen dat zijn lichaam het leven van topsporter niet meer aan kan. “Fysiek is het niet verstandig nog door te gaan.”

Hinskens onderging in zijn handbalcarrière verschillende operaties. Het verhielp de klachten niet helemaal. “Sinds mijn laatste hamstringblessure blijf ik last houden van mijn knie en het lijkt erop dat dit niet meer beter gaat worden. Ik volg op de trainingen een aangepast programma, want ik wil het seizoen graag goed afronden. Maar daarna is het beter om te stoppen, want het is fysiek niet verstandig om door te gaan. Ik heb mijn knie nog langer nodig namelijk.”

Dat neemt niet weg dat Hinskens het jammer vindt dat hij moet stoppen. “Ik heb nog veel plezier in het spelletje en had er graag nog een jaar aangeplakt. Hopelijk kunnen we dit seizoen afsluiten met een prijs. Dat zou een mooi afscheid zijn.”

Onwijs veel plezier
De Limburger maakte in 2014 de overstap van Wematrans/Quintus naar Volendam en ontpopte zich in het vissersdorp tot een dragende kracht. Vorig seizoen was hij maar liefst 125 keer trefzeker en moest hij alleen Jaap Beemsterboer (132) en Igor Mrsulja (128) voor zich dulden op de Volendamse topscorerslijst. “Ik heb onwijs veel plezier in het handballen gehad en houd er veel goede vrienden aan over. Het is alleen jammer dat het besluit om te stoppen op deze manier voor mij gemaakt wordt.”

Hoewel Hinskens het handballen na dit seizoen vaarwel zegt, zal hij nog met enige regelmaat in Volendam te zien zijn. “Ik werk in Volendam als fysiotherapeut en zal zeker komen kijken naar wedstrijden. Maar na het seizoen ga ik eerst even lekker op vakantie en dan genieten van alle vrije tijd.”