VOLENDAM - FC Volendam ontvangt maar wat graag Jong PSV in het eigen KRAS Stadion. Want sinds de entree van de beloftenploeg in de Keuken Kampioen Divisie wonnen de Volendammers alle thuisduels van de Eindhovenaren. Vrijdagavond gaat de ploeg van trainer Hans de Koning voor overwinning nummer zes in onderlinge duels. Er wordt om 20.00 uur afgetrapt aan de Dijk.

Steven Bergwijn, Pablo Rosario, Stijn Schaars, Donyell Malen, Sam Lammers; het is een greep uit de spelers die in een van de afgelopen edities uitkwamen voor Jong PSV. Maar ondanks de aanwezigheid van deze ‘grote’ namen konden de Eindhovenaren FC Volendam niet aan het wankelen brengen. Ook vorig seizoen niet, toen Het Andere Oranje door een doelpunt van Henny Schilder met 1-0 won. Dani van der Moot zat destijds op de bank bij Jong PSV en maakt momenteel de doelpunten voor FC Volendam.

Jong PSV draait een uitstekend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Het team van trainer Dennis Haar is terug te vinden in de top vijf en maakt naam met vaak fris voetbal. Met voetballers als Joël Piroe en Bart Ramselaar heeft het bijzonder gevaarlijke spelers rondlopen. Jong PSV is na Sparta Rotterdam dan ook de trefzekerste ploeg van de eerste divisie. De laatste drie duels op vreemde bodem tegen respectievelijk Cambuur (3-1), Jong AZ (0-0) en FC Den Bosch (3-1) wist Jong PSV niet te winnen. Ook afgelopen maandag tegen NEC stonden de Eindhovenaren aan de verkeerde kant van de score: 1-2.

Winnen deed FC Volendam zogezegd wel in alle onderlinge ontmoetingen in het KRAS Stadion. De eerste zege was in het seizoen 2013/’14, toen de Volendammers met 3-1 wonnen door goals van Robert Mühren (2x) en Ludcinio Marengo. In 2015 boekte FC Volendam de grootste overwinning. Toen was Bert Steltenpool goed voor een hattrick in het met 3-0 gewonnen duel. Eerder dit seizoen werd het op de Herdgang 1-0 in het voordeel van de Eindhovenaren. Mitchel Michaelis maakte in die wedstrijd zijn debuut voor FC Volendam. Hij verving toen Jordi van Stappershoef, die in dat duel een hersenschudding opliep.

Laatste vijf seizoenen
03-11-17 | FC Volendam – Jong PSV: 1-0 (Henny Schilder)
25-11-16 | FC Volendam – Jong PSV: 1-0 (Kevin van Kippersluis)
11-09-15 | FC Volendam – Jong PSV: 3-0 (Bert Steltenpool 3x)
07-11-14 | FC Volendam – Jong PSV: 1-0 (Kevin Brands)21-
03-14 | FC Volendam – Jong PSV: 3-1 (Robert Mühren 2x, Ludcinio Marengo).

De wedstrijd staat onder leiding van de 28-jarige Christian Mulder. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Ozinga en Janssen. Kick-off is vrijdagavond om 20.00 uur.