ZWAAG - Nadat afgelopen vrijdag de meeste ploegen al in de tweede fase van de competitie in de Eredivisie zaalvoetbal in actie kwamen begon dat voor Hovocubo, als regerend landskampioen dé favoriet, op zaterdag. De ploeg van coach Sander van Dijk haalde tegen RKAV Volendam gelijk maar even flink uit (8-0).

De tweede fase die bestaat uit veertien wedstrijden tussen de beste zeven ploegen van de eerste seizoenshelft moet meer spanning opleveren, maar daar was in het eerste duel van Hovocubo weinig sprake van. RKAV Volendam hield iets meer dan tien minuten prima stand, maar na de eerste twee goals van de thuisploeg was dat verzet gebroken.

Hjalmar Hoekema, coach van de Volendammers, miste nogal wat ervaren krachten, en het was voor de gasten vooral een zaak van tegenhouden. Dat lukte keeper jack Steur tot de elfde minuut toen Soufian Charroui de ban brak. Zeven minuten later was het Yoshua St. Juste die eveneens doel trof en omdat Charroui binnen de minuut zijn tweede maakte was het klaar voor de Volendammers.

Na de rust liep Hovocubo vervolgens freewheelnd uit. Charraoui en St. Juste kwamen uiteindelijk ieder op drie treffers en het achttal doelpunten werd compleet gemaakt door Hicham Aklalouch en Mats Velseboer.

Komende zondag wacht voor Hovocubo in de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven in ieder geval een tegenstander van een ander kaliber. RKAV Volendam mag het dan in eigen huis opnemen tegen ASV Lebo.