VOLENDAM - Wat een seizoen is het geweest voor Jong FC Volendam. Het hele seizoen heeft de ploeg van Johan Steur in de top drie van de Derde Divisie gestaan. Officieel stonden ze de eerste speeldag zesde op doelsaldo, maar wel met drie punten op zak. Zondag kunnen de mannen dit fantastische seizoen bekronen met een kampioenschap. Er is echter nog één belangrijke taak voor de spelers: winnen van HSC '21 in Haaksbergen!

Tegenstander HSC '21 is een gerenomeerde naam in het zondagvoetbal. De prijzenkast is dan ook aardig vervuld. Vele malen waren ze de beste in hun Hoofdklasse en pakten ook diverse malen de districtsbeker. En in 1999 waren ze zelfs de aller beste amateurclub van Nederland. Dit seizoen was er voor de club uit Haaksbergen een bescheiden rol in de Derde Divisie. Het hele seizoen hebben ze tussen plek zeven en twaalf gebivakkeerd. Omdat de onderste vier ploegen ook punten bleven pakken speelden ze zich afgelopen zondag pas definitief in veiligheid, maar in problemen zijn ze dit seizoen dus nooit geweest. Door de 0-2 overwinning bij Westlandia werd het gat met EVV, de huidige nummer vijftien, zes punten. Een behoorlijke marge dus evengoed nog met de nacompetitie plaatsen. In de derde periode heeft HSC '21 het overigens uitstekend gedaan. Uit de tien gespeelde wedstrijden hebben ze tot dusver achttien punten gepakt. In de eerste hadden ze er ook achttien, uit twaalf wedstrijden. De tweede periode was echter de dip in het seizoen. Doordat ze slechts acht punten haalden uit de elf wedstrijden raakten de onderste plaatsen niet uit zicht. Maar dit hebben ze de afgelopen weken dus alsnog voor elkaar gekregen. Het is dus een ploeg in vorm en één zonder druk.

De eerste wedstrijd van 2019 was in eigen Kras Stadion tegen HSC '21. De KNVB had die bewuste zondag iets ongelukkig gepland aangezien ook het eerste moest spelen bij Almere City FC. Jong FC Volendam moest die dag dus aangevuld worden met de halve O19. Maar de extreem jonge groep leverde een puike prestatie af door HSC '21 met 5-0 naar huis te sturen. Het was overigens de wedstrijd waarin onze huidige topscorer met twintig goals, Dani van der Moot, zijn debuut maakte voor FC Volendam. De overwinning op HSC '21 was het begin van de opmars die nu bij die zelfde club moet eindigen in het ultieme doel: het kampioenschap! Ondanks dat het de laatste weken allemaal flink heeft meegezeten juichen we niet te vroeg. Om niet afhankelijk te zijn van TEC moet er gewonnen worden in Haaksbergen. Na de uitstekende resultaten van de laatste drie weken tegen Westlandia (7-3), OSS '20 (3-2) en OFC (3-0) neemt de ploeg in ieder geval een flinke dosis vertrouwen mee naar het oosten van het land. Er zal zondag om half drie worden afgetrapt voor deze "kampioenswedstrijd" van Jong FC Volendam. En hopelijk zal rond de klok van half vijf de directeur KNVB amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee de schaal mogen overhandigen aan onze aanvoerder Mike Eerdhuijzen. We hopen dat een groot aantal extra supporters de ploeg komen steunen op weg naar de titel. Mocht het zondag allemaal lukken dan is de verwachting dat de bus tussen half acht en acht uur bij ons Kras Stadion weer aan zal komen, waarna dan het feest los kan barsten. Maar eerst winnen! Over de "herkansing" gaan we het niet hebben, alles draait om zondag!