VOLENDAM – Strijd, beleving en veel spanning. Alle ingrediënten voor een waar handbalgevecht waren aanwezig in sporthal Opperdam. Het treffen tussen HV Kras/Volendam en ZAP werd een enerverend duel waarin de thuisploeg uiteindelijk feest vierde, 32-26.

Met Fortissimo als laatste opponent lijkt Volendam de winst in de nacompetitie niet meer te kunnen ontlopen. De ploeg uit Cothen zal immers volgens de geluiden met de A-junioren aantreden in het laatste duel van de nacompetitie. Het maakte de blijdschap zeker begrijpelijk, temeer omdat er door de zege op ZAP een concurrent werd uitgeschakeld.

Gemakkelijk ging het allerminst op Super Monday, de dag waarop zowel de dames als de heren van Volendam in eigen huis speelde. Na de 0-2 achterstand wist Volendam de score om te buigen en vervolgens tot een kwartier voor tijd niet meer op achterstand te komen. Aan de hand van de productieve Anja Tol (negen treffers) en Alyssa Alings (zeven treffers) kwam de thuisploeg uiteindelijk tot 32 doelpunten. Die werden keurig verdeeld over beide helften, net zoals de treffers die ZAP produceerde.

In de Opperdam ging het afgelopen maandag alle kanten op. Volendam wilde snel afstand nemen en leek dat met 9-3 ook te doen, maar de gasten toonden veerkracht door terug te komen tot 9-6. Halverwege was het handbalduel, waarbij de supporters voor een hels kabaal zorgden, met een 16-13 voorsprong voor Volendam nog allerminst gespeeld.

Na de pauze kwam ZAP sterker uit de kleedkamer en wist het meerdere keren gelijk te komen. Een kwartier voor tijd nam het in overtal zelfs de leiding, maar doordat de gasten vooral voor eigen succes gingen kon Volendam de achterstand ombuigen en in de slotfase zelfs uitlopen naar een geflatteerde 32-26 zege. Geflatteerd of niet, de winst was erg prettig en zorgde voor een staande ovatie. Het besef dat de groepswinst in de nacompetitie niet meer misgelopen kan worden is er. Twee extra duels waarin voor promotie kan worden gestreden lonken.

Volendam – ZAP 32-26 (16-13)

Doelpunten Volendam: Anja Tol (9), Alyssa Alings (7), Priscilla Bergman (4), Bibi Bakker (4), Jamie Neijndorff (3), Eline Wit (3) en Marilyn Tol (2).

Doelpunten ZAP: Kim Molenaar (8), Fleur Reek (7), Dille Alkemade (4), Boujoura Appelman (3), Juliette Keijzer, Femke de Vries, Carlien Smit en Kim Oele.