BUDENNOVSK - De mannen van HV KRAS/Volendam maken zich op voor de return in de EHF Challenge Cup tegen Dynamo-Victor. Afgelopen donderdag vlogen de mannen via Moskou naar de provincie Stavropol waar zij op zaterdag gaan spelen tegen het Russische team. Met een eerdere uitslag van 32-32 heeft KRAS/Volendam nog volop perspectief. Een overwinning voldoet, maar ook een gelijkspel met meer dan 32 doelpunten per team levert een ticket voor de volgende ronde op.

In de thuiswedstrijd waren de teams erg aan elkaar gewaagd. Het grootste deel van de wedstrijd stond Volendam aan de goede kant van het scorebord, maar in de laatste tien minuten kwam Dynamo-Victor langszij. Met enorme veerkracht wist Volendam er in de slotseconden toch nog een gelijkspel van te maken. Het gewonnen punt werd dan ook gevierd alsof het een overwinning was.

Afgelopen dinsdag trokken de mannen van Peter Portengen deze lijn, vooral in de eerste helft, ook door in de BENE-League. Met een moordend tempo en goed samenspel werd Hubo Initia Hasselt in dertig minuten compleet overlopen. Dit resulteerde in een 20-4 ruststand in het voordeel van Volendam. In de tweede helft was er weinig meer te zien van het moordende tempo dat de Volendammers hanteerden in de eerste helft. In de eerste vijf minuten alleen al, scoorden de Belgen meer dan in de gehele eerste helft. Gedurende de rest van de wedstrijd hield Hasselt het initiatief en daardoor wisten zij het uiteindelijke verschil te beperken bij een eindstand van 32-23

Het is belangrijk dat HV KRAS/Volendam op dezelfde manier de wedstrijd ingaat zoals de vorige wedstrijden en dit zestig minuten volhoudt. Wanneer dit lukt zijn de mannen van KRAS/Volendam in staat de Russen in eigen huis te verslaan. De wedstrijd begint om 15 uur Nederlandse tijd.

Via de site van Handbal Volendam is een livestream te bekijken.