AALSMEER - HV KRAS/Volendam kan als vereniging dit weekend vier punten winnen van streekgenoot en concurrent Green Park Aalsmeer. Garage Kil/Volendam Dames 1 treft de Aalsmeerders in sporthal Opperdam, terwijl het eerste herenteam het in sporthal De Bloemhof opneemt tegen de rivalen. Het team van trainer Peter Portengen heeft na vorig seizoen nog wat goed te maken tegen Aalsmeer. Nadat de Volendammers het in de NHV-beker moesten afleggen tegen Aalsmeer, stonden zij ook tijdens de play-offs voor het landskampioenschap in de weg. Tot twee keer toe wist KRAS/Volendam niet te winnen op de belangrijke momenten (23-25 en 22-24). Dit seizoen moet dat anders, te beginnen met de aankomende wedstrijd.

KRAS/Volendam heeft na lange tijd weer een bijna complete selectie. Alleen doelman Gerrie Eijlers zit momenteel nog in de lappenmand met een rugblessure. Voor de Volendammers is het zaak om goed te beginnen aan de wedstrijd en te waken voor de wisselvalligheid van de laatste weken.

De uitwedstrijden bij Aalsmeer zijn voor KRAS/Volendam traditioneel lastig. Het afgelopen seizoen werd er iedere keer nipt verloren. In sporthal Opperdam werd er daarentegen wel een overwinning geboekt op de rivaal. Deze statistieken komen grotendeels overeen met de prestaties van KRAS/Volendam in het huidige seizoen. In uitwedstrijden wil het nog niet erg lukken, maar in eigen huis is de ploeg nog altijd ongeslagen. Aan de mannen van Portengen de taak om deze spiraal morgen te doorbreken.

In derby’s tellen de statistieken echter niet mee. Het is een wedstrijd op zich en beide teams zullen tot op het bod gemotiveerd zijn. Het kan dan ook verwacht worden dat er van beide kanten veel strijd geleverd zal worden om de felbegeerde punten in de wacht te slepen.

De mannen van KRAS/Volendam hebben de steun hier hard bij nodig. De wedstrijd wordt gespeeld op 10 november om 19.15 uur in sporthal De Bloemhof in Aalsmeer.