BOCHOLT - HV KRAS/Volendam was dinsdagavond heel dichtbij een stunt op bezoek bij de ongeslagen koploper van de BENE-League Achilles Bocholt. In de zoemer gingen de Belgen er met de overwinning vandoor: 31-30.

En dat terwijl de Volendammers met nog 25 seconden op de klok voor de overwinning konden gaan. De opbouw van de laatste aanval verliep echter niet soepel, waardoor de Volendammers balverlies leden. In de tegenaanval voorkwam de sterk keepende Dennis Schellekens in eerste instantie nog een tegendoelpunt, maar was in de rebound kansloos.

De gehele wedstrijd hielden de teams elkaar in de stand in het vizier. Via 10-10 na een kwartier, zochten de Volendammers met 16-16 de kleedkamers op.

De oranjehemden sloegen in de beginfase van de tweede helft met 22-24 zelfs een klein gaatje. Twaalf minuten voor tijd kreeg Volendam-speler Igor Mrsulja een discutabele rode kaart toen hij in zijn val een speler van Bocholt ongelukkig hinderde. Beide ploegen maakten tot de laatste seconde aanspraak op de overwinning. In de absolute slotfase ging het voor de gasten toch mis.

Geert Hinskens en Jaap Beemsterboer maakten ieder vier treffers en waren daarmee de trefzekerste spelers van KRAS/Volendam

Achilles Bocholt - HV KRAS/Volendam: 31-30 (16-16).

Rode kaart: 48. Igor Mrsulja (HV KRAS/Volendam).
Scores HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens 1, Michiel van Gils; Geert Hinskens 4/1, Jaap Beemsterboer 4, Igor Mrsulja 3, Marnix Roos 3, Léon van Schie 3, Sander Visser 3, Zarko Curic 3, Tim Claessens 2, Florent Bourget 2/1, Marc Kok 1, Robin Jansen 1, Leon Geus, Jordy Baijens.