BREEZAND – Trommels, toeters en een meelevend publiek zorgden voor een hels kabaal in de Zwaluwenvluchthal. Dat werd alleen maar meer toen duidelijk was dat ZAP de zege zou pakken. Voor Volendam eindigde de wedstrijd in mineur, 29-23.

Aan het Ceresplein stonden er met ZAP en Volendam twee ploegen tegenover elkaar die hun eerste nacompetitie duel winnend hadden afgesloten. ZAP won bij Fortissimo (20-28), terwijl Volendam in eigen huis met 33-26 te sterk bleek voor Kwiek. De belangen waren groot, ook voor de Volendammers die de ambitie hebben om te klimmen naar de Eredivisie.

Enthousiasme
Aan enthousiasme was afgelopen zaterdagmiddag, het duel werd op de ongebruikelijke tijd van 16.00 uur afgewerkt, zeker geen gebrek. Doorgaans is het al een feestje in de Zwaluwenvluchthal, maar ditmaal was dit duidelijk meer. Trommels, toeters en meelevend publiek zorgden voor een fraaie sfeer. Binnen de lijnen bleef ZAP tot 5-5 aan de goede kant van de score, maar daarna liep Volendam uit naar 5-9. De thuisploeg zette aan en vocht zich terug. Pal voor rust tekende Kim Molenaar zelfs voor de 13-12 voorsprong.

De eerste helft gaf het thuispubliek vertrouwen in een goede afloop, terwijl Volendam de achterstand alleen maar zag oplopen. Met 22-19 en nog tien minuten te gaan voelde het publiek dat een zege van ZAP in de maak was. De thuisploeg liep uit naar 29-22 om vervolgens nog één tegentreffer toe te staan.

ZAP – Volendam 29-23 (13-12)