VOLENDAM - Met vier gespeelde wedstrijden staat HV KRAS/Volendam op een zesde plek met vier punten achterstand op de nummer één en twee. Het aanvallende spel van de Volendammers heeft voor een gemiddelde van 32 goals per wedstrijd gezorgd. De Belgische tegenstander Handbal Tongeren staat juist bekend om hun verdedigende spel. Met een gemiddeld aantal van 23 tegendoelpunten per wedstrijd, is Tongeren de minst gepasseerde ploeg van de BENE-League

Tongeren kende vorig jaar een dramatisch seizoen met tien punten uit 22 wedstrijden. Echter is dit seizoen de ploeg uitstekend begonnen aan de competitie. Met één verloren wedstrijd tegen koploper Achilles/Bocholt staan de Belgen nu op een goede derde plaats. Mede hierom is deze wedstrijd enorm belangrijk voor KRAS/Volendam. Bij winst stijgen de Volendammers twee plekken.

Na het verlies van vorige week tegen HC Visé BM staan de heren weer met beide benen op grond. Tegen de Waalse ploeg lieten de heren het liggen op rendement. Er werd te slordig gespeeld in de aanval en kansen werden niet benut. Mede hierdoor verloor het eerste team met 28-25 van Visé.

De wedstrijd wordt gespeeld op 13 oktober om 19.00 uur in sporthal Opperdam.