VOLENDAM - Het heeft even op zich laten wachten, maar tegen Tongeren boekt HV KRAS/Volendam dan eindelijk de eerste overwinning van het seizoen. Tegen de outsider voor plaatsing voor de Final 4 van de BENE-League wonnen de Volendammers met flinke cijfers: 31-23.

Nog steeds zonder Robin Jansen en Jordy Baijens (beiden geblesseerd) trad had team van trainer Hans van Dijk aan tegen de Vlaamse gasten, die tot dan toe nog ongeslagen waren. Hoewel de thuisploeg goed startte en nog binnen het kwartier een voorsprong van 10-6 greep, had het een flinke kluif aan Tongeren. Zo lieten Arber Qerimi en Florian Glesner zien dat zij bij de topspelers van de grensoverschrijdende competitie behoren.

Gerrie Eijlers ontpopte zich tot de held van de dag. Mede dankzij zijn vele formidabele reddingen behielden de Volendammers hun voorsprong. Met de rust was deze 16-14. Na de pauze werd deze gelijk uitgebouwd naar 19-14. De Belgen kwamen halverwege de tweede helft iets terug tot 24-20. Maar vooral in de slotfase sleurde Eijlers zijn team er nogeens doorheen. Mede dankzij zijn saves behield Volendam in een moeilijk fase een aardige marge.

Het was de basis waarmee de oranjehemden verder kon bouwen aan de voorsprong. Zo schoot Erik Blaauw Volendam vier minuten voor tijd Volendam naar een veilige 29-23 voorsprong. In het vervolg gooide Eijlers er nog maar eens twee grandioze reddingen uit, waarnaar de enige veldspeler van eigen dorp Stefan Schilder met een smaakvolle lob de eindstand bepaalde op 31-23.

Komende zaterdag gaan de Volendammers op bezoek bij koploper JD Techniek / Hurry Up, die tot nog toe al zijn duels in winst omzette.

HV KRAS/Volendam - Tongeren: 31-23 (16-14).
Scores HV KRAS/Volendam: Gerrie Eijlers; Michiel van Gils; Florent Bourget 7/2, Erik Blaauw 7, Sander Visser 4, Ognjen Lekovic 4, Jort Neuteboom 2, Stefan Schilder 2, Tim Claessens 2, Jeroen Roefs 2, Collin de Vette 1, Stefan van Gils, Leon Geus, Robin Nagtegaal.