VOLENDAM - HV Veerhuys heeft in extremis drie punten overgehouden aan het uitduel bij ZVV Volendam. Het duel dat een week eerder werd afgelast na een coronageval, leek vrijdagavond op een puntendeling te eindigen, maar in de laatste seconde wist Bart Overtoom de gasten alsnog naar de zege te schieten (2-3).


Opmerkelijk omdat de Volendammers enkele seconden eerder nog balbezit hadden, maar na een foutje bleek de Hoornse formatie in de omschakeling uiterst koelbloedig. Of het duel daarmee een terechte winnaar kreeg valt te bezien, maar uiteraard heeft de equipe van coach Antoine Gooyers daar lak aan. Op basis van het spelbeeld kon de wedstrijd alle kanten op en dat gebeurde ook regelmatig en wellicht was daarom een gelijkspel wel op zijn plaats geweest, doch in het zaalvoetbal is het nooit over voordat de zoemer voor het laatst geklonken heeft.

De gasten uit Hoorn namen telkens een voorsprong. Halverwege de eerste helft gebeurde dat na een sterke individuele actie van Kees Nugter. Nadat Jorg Ooievaar een open kans op de 0-2 om zeep had geholpen wist Robin Bont vanuit een vrije trap even later gelijk te maken. Opnieuw Nugter wist met een vlammend schot Veerhuys naar een hernieuwde voorsprong te schieten, maar ditmaal was het Johan Keizer die zaak weer in evenwicht bracht. Dat evenwicht bleef echter niet in stand want de actie van Overtoom zorgde voor dolle vreugde in het Hoornse kamp terwijl de Volendammers teleurgesteld afdropen.